15 – 18 nov 2026 | Flanders Expo Gent
Blijf op de hoogte van de laatste beurs updates, belangrijke partner flashes, indrukwekkende succesverhalen, uitgereikte awards en vacatures uit de sector.

Jongeren koken voor jongeren… dat is Jong Keukengeweld, een initiatief van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen. De vorige editie viel in het water door de coronacrisis, maar nu staan de

Belgisch hybride aperitiefbier Twee bevlogen zielen vinden elkaar in lockdown, Marc Kelgtermans en Jan Paesen. De een gepassioneerde bierbrouwer, de ander afficionado van bier en data. Creativiteit zegeviert, grenzen zijn

Tijd om terug te bijten! Culinair Vlaanderen heeft er goesting in! Door Covid-19 bleef iedereen op zijn honger zitten, letterlijk en figuurlijk. Met Flanders Food Festival zet Toerisme Vlaanderen, i.s.m.

Het was in december 2005 dat de allereerste proeverij voor de beste Belgische wijn plaats vond. Ondertussen wordt de wedstrijd al meer dan 16 jaar georganiseerd door de Vereniging van

Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis. Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. In 1821 hielden Alexander, Ferdinand Gregoor, Pedro en Amalia Rodenbach de Roeselaarse brouwerij boven de doopvont.Anno 2021 is het

Een filosofie aan de basis… Alles begint met de “Think Vegetables! Denk Fruit” filosofie van inspirator Frank Fol, The Vegetables Chef®. We’re Smart® World wil mensen en bedrijven (We’re) samenbrengen

Vanaf 1 mei kunnen liefhebbers kennismaken met een uitzonderlijke nieuwkomer in het assortiment van de Chimay brouwerij: de Chimay 150, een sterke blonde trappist met karakter. Elegantie en finesse Dit

Sinds Melitta Bentz in 1908 het koffiefilter uitvond, is in het bedrijf Melitta het streven naar innovatie stevig verankerd. De vernieuwingen volgden zich doorheen de jaren in sneltempo op. Lancering

Het Loodswezen in Antwerpen krijgt met het Vlaams Culinair Centrum (VCC) een nieuwe invulling. Het VCC wordt dé ontmoetingsplek voor al wie in binnen- en buitenland gepassioneerd bezig is met

Green Deal Brouwers Water is één van de belangrijkste grondstoffen en hulpbronnen om bier te brouwen. Het is het hoofdingrediënt van bier en wordt daarnaast ook gebruikt voor de schoonmaak,

De Belgische Frietkotcultuur werd in 2014 opgenomen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed, in 2016 volgde de erkenning door de Franse Gemeenschap en in 2017 de Duitstalige

Bocuse d’Or, vernoemd naar chef Paul Bocuse, is dé meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld, het zijn als het ware de Olympische Spelen op gastronomisch niveau. Naast een kookwedstrijd is

2020 werd jammer genoeg een jaar zonder Horeca Expo, maar ondertussen zijn de voorbereidingen voor de 32ste editie volop aan de gang. Met reeds 18.000 m² aan ingenomen oppervlakte kijken