Chimay 150

Brouwerij van Chimay lanceert nieuwe trappist ‘Chimay 150’

Vanaf 1 mei kunnen liefhebbers kennismaken met een uitzonderlijke nieuwkomer in het assortiment van de Chimay brouwerij: de Chimay 150, een sterke blonde trappist met karakter.

Elegantie en finesse

Dit sterke blonde bier van 10 graden ligt opvallend gebalanceerd
in de mond. Een stevige trappist, verfrissend en fruitig, die je aangenaam verrast met aroma’s van munt, bergamot, limoen en eucalyptus.
De delicate tinten van rozemarijn en kruidnagel gaan dan weer wonderwel samen met de subtiele bloementoetsen en een vleugje verkwikkende gember.
De ronde en zachte body, de rokerige en kruidige smaak, kenmerkend voor de Chimay-bieren, tekenen voor een heerlijk verfijnde nasmaak.

Chimay 150 uitschenken

Waarom 150?

Chimay 150 kan je zien als 150 jaar samengebald vakmanschap van opeenvolgende generaties brouwers binnen de Chimay brouwerij.

In 2012 werd ter gelegenheid van deze verjaardag voor het eerst Chimay 150 gebrouwen, zij het beperkt uitgebracht (150.000 flessen). Gezien het enthousiasme van de weinigen die de kans kregen het te troeven, besloot Chimay dit uitzonderlijke bier alsnog permanent in het assortiment op
te nemen. De nieuwe blonde trappist komt in een groene verpakking, die de kracht en het karakter van het unieke bier weerspiegelt.

Chimay, veel meer dan bier en kaas

De omgeving van de abdij van Chimay in zijn prachtige natuurlijke kader is zeker een bezoek waard als je door de streek reist.
Voor de lancering van dit nieuwe bier is een wandelroute in de kleuren van Chimay 150 uitgestippeld, met vertrek aan de Auberge de Poteaupré.
Deze lus van 10 km in de omliggende bossen is het hele jaar door toegankelijk en symboliseert de 10 graden van het bier. 

Wanneer verkrijgbaar?

In de maand mei is de Chimay 150 verkrijgbaar bij Discobeer (Baileux) en in de Auberge de Poteaupré (Bourlers).

Vanaf 1 juni zal de trappist beschikbaar zijn in de horeca en de drankenhandel. 

Chimay in het gras

You might also enjoy:

Scroll naar top