Wijndomein Vandersteene

De beste Belgische wijnen van 2020 in de bloemetjes gezet

Het was in december 2005 dat de allereerste proeverij voor de beste Belgische wijn plaats vond.

Ondertussen wordt de wedstrijd al meer dan 16 jaar georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) in samenwerking met de verenigingen “Belgische Wijnbouwers” en “Vignerons de Wallonie”.

Een speciale editie

En de voorbije editie was zonder twijfel anders dan alle voorgaande.

In september 2020 werd de wedstrijd onder strikte veiligheidsmaatregelen gehouden en werden de winnaars bekend gemaakt.

De traditionele uitreiking van de diploma’s diende jammer genoeg verschillende malen uitgesteld te worden, maar vorige zondag was het eindelijk zover. De ceremonie vond plaats te Gent in aanwezigheid van een veertigtal genodigden.

Lodewijk Waes – voorzitter van de Belgische Wijnbouwers – blikte terug op een moeilijk jaar, maar onderstreepte de groeiende belangstelling voor de Belgische wijnbouw die zowel qua aantal wijngaarden als qua kwaliteit toeneemt.

Brigitte Tack, die de Association des Vignerons de Wallonie en haar voorzitter Pierre Rion vertegenwoordigde, benadrukte het belang van de samenwerking tussen de twee verenigingen.

En de winnaar is...

Om de ceremonie af te sluiten, riep Gido Van Imschoot – voorzitter van VVS – de beste van de beste wijnen uit. Die eer ging naar Wijndomein Vandersteene die bij haar eerste deelname aan de wedstrijd onmiddellijk met 3 gouden medailles aan de haal ging.

Deze wijngaard van 1,6 ha werd in 2017 gecreëerd en is gelegen in Zwijnaarde. Hun productie van mousserende wijnen vormt een aanvulling op de productie van bloemen en planten, al 6 generaties een specialiteit van de familie.

De proeverijen voor de beste Belgische Wijnen 2021 worden in september georganiseerd.

You might also enjoy:

Tea Experience Zone in hal 2

ESTA Benelux daagt jou uit in twee spannende wedstrijden tijdens Horeca Expo 2023: cupping wedstrijd op zondag 19.11 om 14u matcha latte art wedstrijd op woensdag 22.11 om 11u Ga

Lees meer »
Scroll naar top