Rodenbach bestaat 200 jaar

Brouwerij Rodenbach viert haar 200ste verjaardag met een jubileumboek.

Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis.

Brouwerij Rodenbach is 200 jaar jong. In 1821 hielden Alexander, Ferdinand Gregoor, Pedro en Amalia Rodenbach de Roeselaarse brouwerij boven de doopvont.
Anno 2021 is het roodbruin bier uitgegroeid tot een echte klassieker binnen het Belgisch bierpatrimonium en wordt het in binnen- en buitenland geroemd omwille van haar unieke smaak die mede tot stand komt door rijping op één van de 294 legendarische eikenhouten foeders.

Ruim 137 medailles behaald op toonaangevende bierwedstrijden bevestigen de topkwaliteit. Naar aanleiding van deze verjaardag verschijnt het rijkelijk geïllustreerde tweeledig jubileumboek ‘Rodenbach schenkt & schrijft geschiedenis’.

Rodenbach-200jaar-cover

Het eerste deel van het tweeledig boek focust onder andere op de bieren, de brouwerij, de horeca en de culinaire toepassingen.

In het tweede deel komt de bijzondere familie Rodenbach aan bod. Het geslacht Rodenbach kende in zijn rangen militairen, dichters, schrijvers, brouwers, ondernemers, maar ook pragmatische revolutionairen en politici die zelfs een rol speelden bij de totstandkoming van België.

Dit en zoveel meer heeft auteur Erik Verdonck voor de volgende generaties in het boek “Rodenbach schenkt en schrijft geschiedenis” (320 pagina’s) vastgelegd.

Dit ‘Coffee Table Book’ komt midden juni op de markt. Het boek bevat onder andere 12 strippagina’s van de hand van de Roeselaarse striptekenaar Jimmy Hostens en talloze unieke archiefbeelden. Het wordt uitgegeven door TDM en verkocht bij Standaard Boekhandel.

Hardcover € 29,95.
De Franstalige en Engelstalige versie via www.s-hop.be.

You might also enjoy:

Scroll naar top