
The Green Chef’s Hat
The Green Chef’s Hat organiseert voor het eerst een Belgische finale van dé wedstrijd voor duurzame 100% pure plant gastronomie. Op basis van de ingezonden
15 – 18 nov 2026 | Flanders Expo Gent
Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.
De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.
Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.
Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.
Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

The Green Chef’s Hat organiseert voor het eerst een Belgische finale van dé wedstrijd voor duurzame 100% pure plant gastronomie. Op basis van de ingezonden

De Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) organiseert tijdens Horeca Expo een demo waaraan 5 Vlaamse Hotelscholen met een afdeling Grootkeuken deelnemen. Als opdracht moeten ze

Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de “Vis van bij ons”.

Deze prestigieuze kookwedstrijd richt zich naar leerlingen van hotelscholen, leercontracten, leerlingen of jongeren uit het beroep, met een leeftijd tussen 18 en 23 jaar. Zij

Op zondag 16 november 2025 vindt de finale plaats van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2026’. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde vijf

Door Jean Begy – Chef bij Café-restaurant ENTR en producent van B My Cello Gentmade met lokale (s)makers! Lokale Producten vertaald tot signature gerechten

Door Arthur Messiaen – Chef en zaakvoerder van RØK Barbecue & Burgers Gentmade met lokale (s)makers! Lokale Producten vertaald tot signature gerechten

Door Dhr. Pieter Lonneville en Archibald De Prince – CD Constructs met Thermodyne Onder het motto “THE PERFECT SERVE” nodigen wij de leden van het

Door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt

Door VLAM Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met vis. Ze zoeken

Door Les Disciples Escoffier Benelux Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige

Door Club Prosper Montagné De vzw Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours. De wedstrijd wist zich in

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de derde editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen trekken we het klassieke imago

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige

Deze nationale selectiewedstrijd staat open voor alle jongeren en/of leerlingen van Belgische hotelscholen met als doel de commis te selecteren.Deze commis zal worden toegewezen aan

Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de Vis van het Jaar.

Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd die wordt beschouwd als het EK en WK voor koksTijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef

Welke student(e), 6de en 7de graad, van welke Belgische hotelschool zal de vakjury weten te overtuigen met zijn Champagnekennis en -passie ? Elke kandidaat wordt

Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de tweede editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen varen we het kanaal over.

Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de grijze garnaal – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige

Al zeven decennia is de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’, die jaarlijks door Club Prosper Montagné wordt georganiseerd, een vaste waarde in ons culinair landschap.

Het Junior National Culinary Team gaat op zoek naar jong culinair talent! Met dit team gaan we naar internationale kookwedstrijden om de Vlaamse gastronomie te

Georganiseerd door de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks.

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die de rechterhand wordt van de Belgische

Het jong talent van de Belgische hotelscholen wordt uitgenodigd om hun culinaire kunsten in de praktijk te tonen. Per school werkt een student Sommelier samen

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de rog – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt