Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
32 Resultaten
food non food

The Green Chef’s Hat

The Green Chef’s Hat organiseert voor het eerst een Belgische finale van dé wedstrijd voor duurzame 100% pure plant gastronomie. Op basis van de ingezonden

Lees meer »
food non food

Grootkeukendemo’s

De Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) organiseert tijdens Horeca Expo een demo waaraan 5 Vlaamse Hotelscholen met een afdeling Grootkeuken deelnemen. Als opdracht moeten ze

Lees meer »
Viskok van het Jaar

Viskok van het Jaar

Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de “Vis van bij ons”.

Lees meer »
Eerste Kok van België

Eerste Kok van België 2026

Op zondag 16 november 2025 vindt de finale plaats van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België 2026’. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde vijf

Lees meer »
food non food

Beste Grootkeukenkok

Door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt

Lees meer »
food non food

Viskok van het Jaar 2025

Door VLAM Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met vis. Ze zoeken

Lees meer »
food non food

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Door Les Disciples Escoffier Benelux Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige

Lees meer »
food non food

Eerste Kok van België 2025

Door Club Prosper Montagné De vzw Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours. De wedstrijd wist zich in

Lees meer »
food non food

Graham’s Port & Pairing Cup

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de derde editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen trekken we het klassieke imago

Lees meer »
food non food

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige

Lees meer »
food non food

Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge

Deze nationale selectiewedstrijd staat open voor alle jongeren en/of leerlingen van  Belgische hotelscholen met als doel de commis te selecteren.Deze commis zal worden toegewezen aan

Lees meer »
food non food
23 november, Competition & Demonstration Kitchen

Trophy Pierre Wynants

Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing

Lees meer »
food non food
22 november, Competition & Demonstration Kitchen

Graham’s Port & Pairing Cup

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de tweede editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen varen we het kanaal over.

Lees meer »
food non food
22 november, Competition & Demonstration Kitchen

Wedstrijd Grootkeuken

Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die

Lees meer »
Viskok van het Jaar 2023
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2023

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de grijze garnaal – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar

Lees meer »
Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige

Lees meer »
food non food
23 november, Competition & Demonstration Kitchen

Wedstrijd Junior National Culinary Team

Het Junior National Culinary Team gaat op zoek naar jong culinair talent! Met dit team gaan we naar internationale kookwedstrijden om de Vlaamse gastronomie te

Lees meer »
24 november, Competition & Demonstration Kitchen

Bocuse d’Or Commis Challenge 2021-2023

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die de rechterhand wordt van de Belgische

Lees meer »
food non food
Competition & Demonstration Kitchen

Graham’s Port wedstrijd

Het jong talent van de Belgische hotelscholen wordt uitgenodigd om hun culinaire kunsten in de praktijk te tonen. Per school werkt een student Sommelier samen

Lees meer »
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2022

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de rog – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt

Lees meer »