Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
27 Resultaten
food non food

The perfect serve met thermodyne biblio systems

Door Dhr. Pieter Lonneville en Archibald De Prince – CD Constructs met Thermodyne Onder het motto “THE PERFECT SERVE” nodigen wij de leden van het woensdagvoormiddagseminarie en alle andere geïnteresseerden uit voor onze voorstelling van het “THERMO BIBLIO SYSTEEM”. Wij laten de toeschouwers kennismaken met onze gespecialiseerde aanpak van maaltijdvoorbereiding, waarbij zorg voor voedingswaarde, kleur

Lees meer »
food non food

Beste Grootkeukenkok

Door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3

Lees meer »
food non food

Viskok van het Jaar 2025

Door VLAM Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met vis. Ze zoeken dit jaar het lekkerste gerecht met zeekat gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder

Lees meer »
food non food

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Door Les Disciples Escoffier Benelux Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. De deelnemers moeten voor 8 personen 2 opgelegde gerechten presenteren.

Lees meer »
food non food

Eerste Kok van België 2025

Door Club Prosper Montagné De vzw Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours. De wedstrijd wist zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie aan te meten. Als je de palmareslijst erop naslaat, ontdek je tal van chefs van de Belgische topgastronomie, die uitstekend

Lees meer »
food non food

Graham’s Port & Pairing Cup

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de derde editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen trekken we het klassieke imago weg van porto en gaan we voor een gedurfde combinatie: Port & Meat. Het jonge talent van het zesde en zevende jaar hotelschool strijdt op dinsdagnamiddag om de titel van

Lees meer »
food non food

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.Thema voor de wedstrijd van dit jaar is kabeljauw.

Lees meer »
food non food

Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge

Deze nationale selectiewedstrijd staat open voor alle jongeren en/of leerlingen van  Belgische hotelscholen met als doel de commis te selecteren.Deze commis zal worden toegewezen aan de winnende chef om samen een team te vormen voor zowel de Europese finale in Trondheim, en na kwalificatie, ook op de wereldfinale in Lyon. De 5 finalisten voor de

Lees meer »

Wie wordt Viskok van het Jaar 2024?

Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de Vis van het Jaar. En dat is dit jaar de schartong. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Baptiste Tieberghien van

Lees meer »

Belgische Selectie Bocuse d’Or

Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd die wordt beschouwd als het EK en WK voor koksTijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale 2024 in Trondheim (Noorwegen) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2025) De 3 finalisten voor de

Lees meer »
food non food
24 november, Competition & Demonstration Kitchen

Champagne Championship Belgium 2022: expect the unexpected!

Welke student(e), 6de en 7de graad, van welke Belgische hotelschool zal de vakjury weten te overtuigen met zijn Champagnekennis en -passie ? Elke kandidaat wordt beoordeeld op theorie, maar ook op haar of zijn creatief denken als het op leuke, onverwachte pairings aankomt. Ook de storytelling en het enthousiasme, kortom de stiel en stijl als

Lees meer »
food non food
23 november, Competition & Demonstration Kitchen

Trophy Pierre Wynants

Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks: Jo Nelissen, coach van het Belgian Culinary Team, Freddy Vandecasserie, Daniel Molmans, Alain Deluc, Frank Fol, Cédric Poncelet en Pierre

Lees meer »
food non food
22 november, Competition & Demonstration Kitchen

Graham’s Port & Pairing Cup

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de tweede editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen varen we het kanaal over. The Symington Family, de familie die portohuis Graham’s beheert, brengt hierbij hulde aan hun Britse roots. De wedstrijd is bovendien een eerbetoon aan de recent overleden Queen Elizabeth II. Graham’s,

Lees meer »
food non food
22 november, Competition & Demonstration Kitchen

Wedstrijd Grootkeuken

Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met enkele opgelegde voorwaarden: Vegetarisch

Lees meer »
Viskok van het Jaar 2023
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2023

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de grijze garnaal – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Piet Vande Casteele van Duchateau Catering, Jan Audenaert van D’Oude Pastorie, Michael

Lees meer »
Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is paling met calamares in één van de

Lees meer »
Eerste Kok van België - Prijs Prosper Montagné
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Eerste Kok van België – Prijs Prosper Montagné

Al zeven decennia is de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’, die jaarlijks door Club Prosper Montagné wordt georganiseerd, een vaste waarde in ons culinair landschap. Wie de palmareslijst erop naslaat, ontdekt tal van iconische namen, topvertegenwoordigers van de Belgische gastronomie en aanstormend culinair talent”, zei voorzitter Robert Van Landeghem. “Het doet ons veel plezier dat

Lees meer »
food non food
23 november, Competition & Demonstration Kitchen

Wedstrijd Junior National Culinary Team

Het Junior National Culinary Team gaat op zoek naar jong culinair talent! Met dit team gaan we naar internationale kookwedstrijden om de Vlaamse gastronomie te promoten. Dé gelegenheid voor jonge chefs om bij te leren, te leren omgaan met stress, te werken in teamverband maar vooral ook te laten zien wat je kan aan een

Lees meer »
24 november, Competition & Demonstration Kitchen

Bocuse d’Or Commis Challenge 2021-2023

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die de rechterhand wordt van de Belgische kandidaat tijdens de Europese finale in 2022 en – bij selectie – tijdens de wereldfinale in Lyon (januari 2023). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Justien Debussche –

Lees meer »
food non food
Competition & Demonstration Kitchen

Graham’s Port wedstrijd

Het jong talent van de Belgische hotelscholen wordt uitgenodigd om hun culinaire kunsten in de praktijk te tonen. Per school werkt een student Sommelier samen met een student Bakkerij om samen een Port & Pastry paring te creëren. Naast een praktische proef legt elk deelnemend duo ook een theoretische proef over portwijn af.  De wedstrijd

Lees meer »
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2022

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de rog – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Jan Audenaert van D’Oude Pastorie, Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas, Stijn de

Lees meer »
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is griet. De winnaar van deze wedstrijd wordt

Lees meer »
20 november, Competition & Demonstration Kitchen

Nationale Selectie Bocuse d’Or 2021-2023

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in 2022 en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2023). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Therance Dalpez – Chalet

Lees meer »
Scroll naar top