Japans rijstgerecht op zijn Gents – Tamago Kaké Gohan
Door Jean Begy – Chef bij Café-restaurant ENTR en producent van B My Cello Gentmade met lokale (s)makers! Lokale Producten vertaald tot signature gerechten
Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.
De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.
Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.
Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.
Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.
Door Jean Begy – Chef bij Café-restaurant ENTR en producent van B My Cello Gentmade met lokale (s)makers! Lokale Producten vertaald tot signature gerechten
Door Arthur Messiaen – Chef en zaakvoerder van RØK Barbecue & Burgers Gentmade met lokale (s)makers! Lokale Producten vertaald tot signature gerechten
Door Dhr. Pieter Lonneville en Archibald De Prince – CD Constructs met Thermodyne Onder het motto “THE PERFECT SERVE” nodigen wij de leden van het woensdagvoormiddagseminarie en alle andere geïnteresseerden uit voor onze voorstelling van het “THERMO BIBLIO SYSTEEM”. Wij laten de toeschouwers kennismaken met onze gespecialiseerde aanpak van maaltijdvoorbereiding, waarbij zorg voor voedingswaarde, kleur
Door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3
Door VLAM Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met vis. Ze zoeken dit jaar het lekkerste gerecht met zeekat gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder
Door Les Disciples Escoffier Benelux Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. De deelnemers moeten voor 8 personen 2 opgelegde gerechten presenteren.
Door Club Prosper Montagné De vzw Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours. De wedstrijd wist zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie aan te meten. Als je de palmareslijst erop naslaat, ontdek je tal van chefs van de Belgische topgastronomie, die uitstekend
‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de derde editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen trekken we het klassieke imago weg van porto en gaan we voor een gedurfde combinatie: Port & Meat. Het jonge talent van het zesde en zevende jaar hotelschool strijdt op dinsdagnamiddag om de titel van
Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.Thema voor de wedstrijd van dit jaar is kabeljauw.
Deze nationale selectiewedstrijd staat open voor alle jongeren en/of leerlingen van Belgische hotelscholen met als doel de commis te selecteren.Deze commis zal worden toegewezen aan de winnende chef om samen een team te vormen voor zowel de Europese finale in Trondheim, en na kwalificatie, ook op de wereldfinale in Lyon. De 5 finalisten voor de
Ieder jaar daagt VLAM, samen met de vakjury, chefs uit om zo creatief mogelijk aan de slag te gaan met de Vis van het Jaar. En dat is dit jaar de schartong. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Baptiste Tieberghien van
Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd die wordt beschouwd als het EK en WK voor koksTijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale 2024 in Trondheim (Noorwegen) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2025) De 3 finalisten voor de
Welke student(e), 6de en 7de graad, van welke Belgische hotelschool zal de vakjury weten te overtuigen met zijn Champagnekennis en -passie ? Elke kandidaat wordt beoordeeld op theorie, maar ook op haar of zijn creatief denken als het op leuke, onverwachte pairings aankomt. Ook de storytelling en het enthousiasme, kortom de stiel en stijl als
Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks: Jo Nelissen, coach van het Belgian Culinary Team, Freddy Vandecasserie, Daniel Molmans, Alain Deluc, Frank Fol, Cédric Poncelet en Pierre
‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de tweede editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen varen we het kanaal over. The Symington Family, de familie die portohuis Graham’s beheert, brengt hierbij hulde aan hun Britse roots. De wedstrijd is bovendien een eerbetoon aan de recent overleden Queen Elizabeth II. Graham’s,
Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met enkele opgelegde voorwaarden: Vegetarisch
Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de grijze garnaal – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Piet Vande Casteele van Duchateau Catering, Jan Audenaert van D’Oude Pastorie, Michael
Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is paling met calamares in één van de
Al zeven decennia is de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’, die jaarlijks door Club Prosper Montagné wordt georganiseerd, een vaste waarde in ons culinair landschap. Wie de palmareslijst erop naslaat, ontdekt tal van iconische namen, topvertegenwoordigers van de Belgische gastronomie en aanstormend culinair talent”, zei voorzitter Robert Van Landeghem. “Het doet ons veel plezier dat
Het Junior National Culinary Team gaat op zoek naar jong culinair talent! Met dit team gaan we naar internationale kookwedstrijden om de Vlaamse gastronomie te promoten. Dé gelegenheid voor jonge chefs om bij te leren, te leren omgaan met stress, te werken in teamverband maar vooral ook te laten zien wat je kan aan een
Georganiseerd door de Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks.
Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die de rechterhand wordt van de Belgische kandidaat tijdens de Europese finale in 2022 en – bij selectie – tijdens de wereldfinale in Lyon (januari 2023). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Justien Debussche –
Het jong talent van de Belgische hotelscholen wordt uitgenodigd om hun culinaire kunsten in de praktijk te tonen. Per school werkt een student Sommelier samen met een student Bakkerij om samen een Port & Pastry paring te creëren. Naast een praktische proef legt elk deelnemend duo ook een theoretische proef over portwijn af. De wedstrijd
Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de rog – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Jan Audenaert van D’Oude Pastorie, Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas, Stijn de
Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is griet. De winnaar van deze wedstrijd wordt
Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or wordt om de 2 jaar georganiseerd. Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in 2022 en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2023). De 5 finalisten voor de nationale selectie zijn: Therance Dalpez – Chalet
© All rights - Made with ❤ by Easyfairs