Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
12 Resultaten
food non food
21 november, Masterclasses Wine & Spirits

Bel’Uva – wijn druiven distillaten & Speria rode Barbera vermouth, van Belgische bodem

ELIKZIR, een botanical extractie lab, ontwikkelt en produceert botanische extracten voor dranken en functionele voeding. Recentelijk zijn er 2 dranken ontwikkeld: BEL’UVA is een ‘duurzaam’ dranken concept. Verschillende Belgische wijn druiven en de draf worden gevaloriseerd tot unieke distillaten, waaronder een 1e gin reeks. De duurzaamheid van het project wordt ondersteund door een samenwerking met

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

Cool climate van wijngaard tot glas, uitdagingen en mogelijkheden – Vinetiq

Pieter Raeymaekers, WSET4, co-founder Vinetiq.eu en wijnmaker op Wijndomein Valke Vleug (Liezele) zette cool climate als eerste in België in de spotlight. Hij gelooft in de kwaliteiten en brede mogelijkheden van deze wijnstijl in gastronomie en wijnbeleving en is bezield door het vakmanschap van wijnmaken in uitzonderlijke omstandigheden. Hij kent de wereld op basis van

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Wine & Spirits

De M in GSM – Wijnhuis Vanden Bulcke

In de internationale wijnpers spreekt men vaak van GSM-wijnen als algemene benaming voor de rode wijnen uit het Franse Zuiden (Languedoc, Provence en Zuidelijke Rhône) en van hun evenpolen uit andere, vaak overzeese, warme gebieden. In de praktijk gaat het vaak over wijnen waar Grenache en in iets mindere mate Syrah de hoofdrol spelen. Mourvèdre

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

De wereld van sake

De missie van Oh! My Sake is om een onderscheidend vermogen te creëren in samenwerking met de topchefs. Ze leggen uit wat sake is en hoe dit gemaakt wordt. Bijhorend geven ze voorbeelden van de types sake en de verscheidenheid ervan. Hun bedoeling is de chefs en sommeliers te begeleiden in hun saké zoektocht naar

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Terroir and soils in Hermitage – Cinoco

Degustatie onder leiding van de wijnmaakster van Delas Frère, waarbij meerdere wijnen van de Hermitage appellatie op de proeftafel komen. Ontdek de verschillen in terroir van deze mythische heuvel. Spreker: Claire Darnaud

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Wine & Spirits

The Macallan Single Malt x innovative cheese pairing

Ontdek hoe The Macallan Single Malt Scotch Whisky sinds 1824 zichzelf blijft heruitvinden als de meest luxueuze single malt ter wereld. Een bloemlezing door Brand Ambassador Carl van Droogenbroeck over hoe dit zich weerspiegelt in het gamma en hoe verrassend innovatief en lekker de combinatie van 2 meesterambachten is: The Macallan x Kaasaffineurs Van Tricht.

Lees meer »
Scroll naar top