
Horeca Academie: allergenen in de horeca
Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt.
15 – 18 nov 2026 | Flanders Expo Gent
Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.
De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.
Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.
Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.
Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt.

De prijsuitreiking van de tiende editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door

Horeca Expo wordt het strijdtoneel voor de beste Belgische ijsmaker. Wegens succes organiseert Carpigiani Ambachtelijk Benelux ook dit jaar de Belgische Gelato wedstrijd voor professionals

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige

Zeewier en zeegroenten zijn lekker, gezond en goed voor de planeet. Steeds meer topchefs zetten ze in als smaakmakers en als vervanging voor zout, vis

Thee en dessert voelt natuurlijk aan als een perfecte combo. Doe je dit met de juiste kennis van zaken, dan sublimeert thee ook de talrijke

Georganiseerd door We’re Smart World Spreker: Sylvester Schatteman – Hofke van Bazel

Het belang van de online etalage van je bedrijf wordt steeds groter. Ben jij nog helemaal mee? Heeft je website, webshop, social media en online

Homemade Ice Tea – simpele bereiding, optimale marge IJskoffie en Frappé varianten voor een uniek zomermenu De nieuwste trends in Freakshakes Presentatie door Kevin

Groei is chaos. Hoe beter je er als horeca-ondernemer in slaagt om orde in de chaos te brengen, hoe efficiënter je kan schalen naar 2,

Organised by We’re Smart World.

Georganiseerd door Cinoco Spreker: Caroline Latrive (chef de cave Champagne Ayala)

Altijd al beter willen worden in onderhandelen? Nu is het moment op deze skill bij te schaven! In deze sessie van ongeveer 40 minuten toont


Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de rog – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken

Organised by NorthSeaChefs. NorthSeaChef Gilles Bogaert vertoeft tegenwoordig achter de grill van Bar Bask, de nieuwste en heetste plek van Gent. En deze Baskisch geïnspireerde

Georganiseerd door Vintology Spreker: Arber Shabani (export manager van Ridolfi)

Een slimme applicatie om komaf te maken met dimona’s, contracten, uurroosters, afwijkingsregisters, prestaties… Gemaakt door en voor horeca. Wij ontzorgen je zodat je kan gaan

Elektronisch en contactloos betalen is niet langer de toekomst, maar het nieuwe normaal. Vanaf volgend jaar wordt het in België zelfs verplicht om minstens één

Latte art met chai, wie had dat ooit gedacht? Chalo barista Carlos laat je de funky wereld van chai latte ontdekken door de veelzijdigheid van

Hoe koffie-en cacaodranken te brengen en combineren mits optimale bereiding en service in de hospitality industrie. Peter Hernou is World Latte Art Champion & Callebaut

Een samenvatting van onze digitale services die wij onze klanten bieden. Spreker: Véronique Van Horick

De prijsuitreiking van de elfde editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door

In de Dagstart delen we onze inzichten over e-commerce. In de aankomende jaargesprekken tussen fabrikanten en groothandels zal e-commerce een belangrijk onderwerp zijn. Groothandels realiseren

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige

Wie vol overgave binnenstapt in de wereld van non-alcoholische arrangementen, zal zich voelen als Alice in Wonderland: overdonderd, verbaasd, verwonderd. Tenzij je naam Caroline Baerten

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de grijze garnaal – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar