Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
33 Resultaten
food non food
21 november, Seminars and Events

Horeca Academie: allergenen in de horeca

Zoals je weet voert het FAVV elk jaar controles uit op de voedselveiligheid in de horecasector. Sinds januari 2018 heeft het FAVV de controles versterkt. Je kan dus maar beter goed geïnformeerd zijn. Horeca Vlaanderen ijverde voor het verkrijgen van een uitzondering op de Europese regelgeving, waardoor ondernemers de informatie mondeling mogen meedelen in plaats

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Brussels Beer Challenge

De prijsuitreiking van de tiende editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.  De eerste editie van de Brussels

Lees meer »
21 november

Gelato Challenge Professionals

Horeca Expo wordt het strijdtoneel voor de beste Belgische ijsmaker. Wegens succes organiseert Carpigiani Ambachtelijk Benelux ook dit jaar de Belgische Gelato wedstrijd voor professionals op de beurs. Deze wedstrijd is de voorronde voor de Europese finales, en de daarop volgende wereldtitel. Tijdens de competitie draaien de deelnemers een eigen receptuur. Iedere deelnemer neemt zijn/haar

Lees meer »
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent – Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is griet. De winnaar van deze wedstrijd wordt

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses

De opmars van wieren en algen by Donald Deschagt

Zeewier en zeegroenten zijn lekker, gezond en goed voor de planeet. Steeds meer topchefs zetten ze in als smaakmakers en als vervanging voor zout, vis of vlees. Je kan ze ook verwerken in kazen, charcuterie, chocolade, gin, brood, …. Hoe je dat aanpakt? Daar weet seaweedchef Donald Deschagt alles van. Tijdens deze masterclass laat hij

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Thee en zoet – Kaori

Thee en dessert voelt natuurlijk aan als een perfecte combo. Doe je dit met de juiste kennis van zaken, dan sublimeert thee ook de talrijke aspecten van zoete nagerechten. Ik verras je graag door een assortiment aan zoetigheden te combineren met aangepaste theeën uit de mooiste culturen van deze wereld: China, Japan en Sri Lanka. Je ontdekt verschillende soorten thee: umami,

Lees meer »
food non food
21 november, Technology HUB

Make je zaak Future Ready – F-reddie

Het belang van de online etalage van je bedrijf wordt steeds groter. Ben jij nog helemaal mee? Heeft je website, webshop, social media en online marketing een boost nodig, maar zie je de bomen door het bos niet meer? In deze sessie krijg je een pak handige tips om jouw online indentiteit weer helemaal future

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Verhoog uw zomer menukaart en terras rendement – Juice Solutions

Homemade Ice Tea – simpele bereiding, optimale marge IJskoffie en Frappé varianten voor een uniek zomermenu De nieuwste trends in Freakshakes   Presentatie door Kevin Walsh – Commercieel Directeur Juice Solutions International Oery Nidam – Algemeen Directeur Juice Solutions International

Lees meer »
food non food
21 november, Technology HUB

Wat moet je doen om je restaurants efficiënt te schalen? – Apicbase

Groei is chaos. Hoe beter je er als horeca-ondernemer in slaagt om orde in de chaos te brengen, hoe efficiënter je kan schalen naar 2, 20 of 200 vestigingen. Carl Jacobs leidt je langs pijnlijke valkuilen en geeft inzicht in de best practices van Apicbase-klanten wereldwijd.   Spreker: Carl Jacobs (CEO en Co-Founder Apicbase)

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Horeca Academie : leren onderhandelen, een meerwaarde voor jouw horecazaak

Altijd al beter willen worden in onderhandelen? Nu is het moment op deze skill bij te schaven! In deze sessie van ongeveer 40 minuten toont Filip je de verschillende onderhandelingsstijlen. Hij zal je leren hoe je je het best voorbereid op een onderhandelingsgesprek. Bovendien krijg je concrete tips om de onderhandeling in goede banen te

Lees meer »
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2022

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de rog – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Jan Audenaert van D’Oude Pastorie, Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas, Stijn de

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
21 november, Masterclasses

Zeebarbeel in ‘t zwart by Gilles Bogaert – Bar Bask

Organised by NorthSeaChefs. NorthSeaChef Gilles Bogaert vertoeft tegenwoordig achter de grill van Bar Bask, de nieuwste en heetste plek van Gent. En deze Baskisch geïnspireerde keuken is op z’n lijf geschreven! Baskenland is namelijk dé plaats waar Gilles z’n liefde voor vis, pure producten & grill heeft ontwikkeld. Pure gerechten met weinig ingrediënten primeren voor

Lees meer »
food non food
21 november, Technology HUB

Elektronisch betalen in 2022: bereid je beter voor met Lightspeed Payments – Lightspeed

Elektronisch en contactloos betalen is niet langer de toekomst, maar het nieuwe normaal. Vanaf volgend jaar wordt het in België zelfs verplicht om minstens één elektronisch betaalmiddel aan te bieden in uw zaak. Om uw transitie te vereenvoudigen, lichten wij verschillende opties toe, leggen we uit hoe Lightspeed Payments u kan helpen en welke voordelen

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Latte art met authentieke Indian Chai en verschillende soorten melk drinks – Chalo

Latte art met chai, wie had dat ooit gedacht? Chalo barista Carlos laat je de funky wereld van chai latte ontdekken door de veelzijdigheid van deze unieke, authentieke warme drank in de kijker te zetten. In combinatie met verschillende plantaardige drinks tonen we je verschillende opschuimtechnieken perfect voor in jouw zaak. Go all the way

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Brussels Beer Challenge

De prijsuitreiking van de elfde editie van de Brussels Beer Challenge. De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.  De eerste editie van de Brussels

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events, Technology HUB

Dagstart Horeca Expo 2022

In de Dagstart delen we onze inzichten over e-commerce. In de aankomende jaargesprekken tussen fabrikanten en groothandels zal e-commerce een belangrijk onderwerp zijn. Groothandels realiseren meer dan 65% van de omzet via webshops. We geven je inzichten om samen aan de slag te gaan  De volgende onderwerpen komen aan de orde: Inzicht over online gedrag

Lees meer »
Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux

Deze prestigieuze kookwedstrijd wordt georganiseerd door de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut. Thema voor de wedstrijd van dit jaar is paling met calamares in één van de

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses

Horeca Forma presents Humus x Hortense: zero-waste mocktailpairing

Wie vol overgave binnenstapt in de wereld van non-alcoholische arrangementen, zal zich voelen als Alice in Wonderland: overdonderd, verbaasd, verwonderd. Tenzij je naam Caroline Baerten is. Of Nicolas Decloedt. Samen runnen ze het plantbased restaurant Humus x Hortense in Brussel. In hun duurzame en zero-waste filosofie, speelt botanische mixologie een essentiële rol. Ongebruikte kruiden en

Lees meer »
Viskok van het Jaar 2023
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Viskok van het Jaar 2023

Vlam gaat op zoek naar het lekkerste gerecht met de vis van het jaar – de grijze garnaal – gecombineerd met traditionele streekproducten. De winnaar wordt toegevoegd aan het rijtje topchefs die de wedstrijd de voorbije jaren wonnen. Recente winnaars waren onder andere Piet Vande Casteele van Duchateau Catering, Jan Audenaert van D’Oude Pastorie, Michael

Lees meer »
Scroll naar top