Belgische Selectie Bocuse d’Or

Praktische informatie

Bocuse d’Or is de meest prestigieuze kookwedstrijd die wordt beschouwd als het EK en WK voor koks
Tijdens de openingsdag van Horeca Expo wordt de chef geselecteerd die België zal vertegenwoordigen op de Europese finale 2024 in Trondheim (Noorwegen) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2025)

De 3 finalisten voor de nationale selectie zijn:

  • Archibald Deprince | sous-chef Château de Bourlingster
  • Curtis Mulpas | leerkracht Hotelschool Pierre Romeyer IPES Wavre
  • Therance Dalpez | chef Four Seasons Resort Seychelles

    Alle gerechten zullen door 2 jury’s beoordeeld worden:
  • Een keukenjury die de chefs beoordeelt op hun techniek en netheid.
  • Een degustatiejury die de gerechten beoordeelt op smaak en presentatie.

In totaal telt de jury meer dan 30 sterrenchefs waaronder:

  • Peter Goossens – Hof van Cleve***
  • Viki Geunes – Zilte***
  • Thijs Vervloet – Colette De Vijvers**
  • Nick Bril – The Jane**
  • Michael Vrijmoed – Vrijmoed**
  • Ralf Berendsen – Ralf Berendsen**
  • Pierre Résimont – L’eau vive**
  • Facebook
    Twitter
    LinkedIn
    WhatsApp
    Email
    Scroll naar top