European Specialty Tea Association

Tea baristas, show your skills!

Hal 2 baadt tijdens Horeca Expo opnieuw in een warme en zoete sfeer met het accent op koffie, thee, chocolade en ontbijt. In de Sweet Inspirations arena worden verschillende interessante demo’s gegeven én kan je het verloop van een aantal spannende wedstrijden volgen.

De European Specialty Tea Association organiseert er  op zondag en maandag twee theewedstrijden.

ESTA TEA TASTING COMPETITION

Wie kan het beste proeven onder druk? Dat is de hamvraag van deze wedstrijd.

De deelnemers moeten hun smaak- en reukvermogen gebruiken om het verschillende kopje thee uit een set van 3 te identificeren.

Deze competitie test niet alleen de vaardigheid van de deelnemers om subtiele smaaknuances te onderscheiden, maar ook hun kennis van theesoorten en hun vermogen om onder tijdsdruk te presteren. Een ware uitdaging voor de zintuigen!

ESTA MATCHA LATTE ART BATTLE

Tijdens deze battle strijden 2 deelnemers tegelijkertijd.

Ze hebben 4 minuten de tijd om de matcha te wegen, te zeven en te kloppen, de melk of plantaardige drank te stomen om uiteindelijk hun beste Matcha Latte Arte te creëren en aan de jury te presenteren.

Deze wedstrijd draait om precisie, creativiteit en snelheid. De jury zal niet alleen letten op de technische vaardigheden, maar ook op de esthetiek en het algehele uiterlijk van de latte art. Een spektakel voor zowel deelnemers als toeschouwers!

NEEM DEEL

Inschrijven kan via https://shorturl.at/8Y9eq

Opgelet! Er is slecht een beperkt aantal deelnemers mogelijk, dus snel reageren is de boodschap!

Tea baristas, see you in November! 

You might also enjoy:

Tea Experience Zone in hal 2

ESTA Benelux daagt jou uit in twee spannende wedstrijden tijdens Horeca Expo 2023: cupping wedstrijd op zondag 19.11 om 14u matcha latte art wedstrijd op woensdag 22.11 om 11u Ga

Lees meer »
Scroll naar top