Jong Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux
Deze prestigieuze kookwedstrijd richt zich naar leerlingen van hotelscholen, leercontracten, leerlingen of jongeren uit het beroep, met een leeftijd tussen 18 en 23 jaar. Zij mogen zich laten vergezellen van een commis met een maximumleeftijd van 21 jaar.
De organisatie van dit concours is in handen van de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.
Het thema in 2025
De uitdaging? Presenteer voor 8 personen 2 opgelegde gerechten:
- Hoofdgerecht: Hazenrug “Harlekijn” – witloof – spruitjes –appel
- Dessert: peer – amandel – karamel
Een unieke kans voor de deelnemers om zowel hun creativiteit, techniek en smaakpalet te laten spreken.
Praktisch
De wedstrijd heeft plaats op maandag 17 november 2025 in de Competition Kitchen – hal 8 – van Horeca Expo.
Geïnteresseerden kunnen hun recepten tot 15 september indienen, waarna een selectie volgt van de 5 finalisten die hun kans mogen wagen.
Alle details rond inschrijving en deelnamevoorwaarden zijn terug te vinden in het wedstrijdreglement.
Wij kijken er enorm naar uit om opnieuw jong, gepassioneerd talent te mogen verwelkomen op Horeca Expo!