Zuply verovert Belgische markt samen met Hanot Vending

De uitgiftesystemen van Zuply slaan enorm aan in België. Dat is vooral te danken aan importeur Hanot Vending, die de slimme automaten verkoopt, verhuurt en least. “We hebben er al bijna honderd geleverd”, zegt Jonas Hanot. “Vooral in de foodmarkt is dit een echte groeimarkt. Na West- en Oost-Vlaanderen, zijn de onbemande verkooppunten nu ook in opkomst in Antwerpen en Limburg. Door Covid-19 gaat het nóg sneller, omdat mensen uit veiligheid liever contactloos winkelen.”

Hanot Vending, gevestigd in Oelegem (vlak bij Antwerpen), is een familiebedrijf dat totaaloplossingen biedt voor onbemande verkoop en uitgifte van voedingswaren. “We hebben alles voor smart vending. Niet alleen de automaten, maar ook betaalsystemen en telemetrie.”
Jonas leidt het bedrijf samen met Jeroen en hun vader Wilfried. Innovatie is voor hen een belangrijke drijfveer. 

Lockblox-oplossingen

Eind 2018 ontstond een samenwerking met Innovend, toen Hanot Vending een vraag van een klant kreeg om een lockersysteem waarin klanten ook bestellingen konden afhalen. “Zuply had daar met hun Lockblox-oplossingen een antwoord op. Als je online bestelt, worden de producten in een locker klaargelegd. Met een code kan men deze op een zelfgekozen tijdstip ophalen en uit de juiste locker pakken. Binnenkort kan men via een website of app ook zien wat de voorraad in de onbemande shop is en specifieke artikelen reserveren.”

Totaalconcept

De onbemande verkooppunten zijn een groot succes in België. Jonas weet waarom: “Het is de combinatie van impulsverkopen en de mogelijkheid van bestellen. Dat kan met de Zuply-oplossingen beide. Het begint met een touchscreen, en daar kun je diverse lockers aan verbinden, betaal- en bestelsystemen en zo een totaalconcept samenstellen.”

Hanot helpt daarmee food-bedrijven die hun eigen producten aanbieden, maar ook ondernemers die er andere bedrijven mee faciliteren. Die verhuren hun uitgiftepunten aan meerdere aanbieders en presenteren zodoende een breder assortiment. 

Slagers en traiteurs

Jonas geeft van beide doelgroepen een voorbeeld. “We zien dat de vending machines gewild zijn bij slagers en traiteurs. Die kiezen ervoor omdat voor een standaardwinkel relatief veel personeel nodig is. Loonkosten zijn echt een knelpunt voor de Belgische middenstand. Een onbemand winkelpunt zorgt niet alleen voor een hogere rendement door de besparing daarop, maar de service gaat ook nog eens omhoog doordat klanten er zeven dagen per week terechtkunnen, ook buiten de gewone openingsuren.” 

In Zwevegem hebben de eigenaren van een bistro (De Waterkant) en een patisserie (Tartine Gourmande) de handen ineengeslagen. Met Foodlocker introduceerden zij in maart 2021 een nieuw concept. De door Zuply samengestelde automatenshop biedt een uitgebreid aanbod van brood, patisserie, beleg, vis en vlees en ook kant-en-klare vers bereide gerechten. “Met meerdere gangen: soep, hoofdgerecht en dessert. Een complete maaltijd dus.” 

Vending Store met streekproducten

In Tielt hebben de eigenaren van een – door de coronamaatregelen gesloten – saunacomplex een nieuw bedrijf opgericht: Gilltumn Vending Store. Op hun parkeerterrein is in februari 2021 met een op maat gemaakte containerunit een onbemand verkooppunt van Hanot Vending en Zuply gerealiseerd waar lokale producenten en handelaren hun verse streekproducten aan de man kunnen brengen. Het is een groot succes. De initiatiefnemers hebben al plannen om hun automatenconcept uit te rollen naar buurgemeenten.

“Elke keer heb je te maken met specifieke wensen en omstandigheden”, vertelt Jonas. “Daar spelen we op in. Samen met de mensen van Innovend. Zij reageren heel goed op de feedback die ze uit de markt krijgen. Wij vertalen de vragen van klanten naar Innovend en zij ontwikkelen dan aanpassingen of heel nieuwe oplossingen. Zij zijn altijd goed bereikbaar en komen snel in actie. Het voelt alsof we één team, één familie zijn.”

Hanot Vending kan je tijdens Horeca Expo 2021 terugvinden in hal 4.

Nu al benieuwd naar hun producten? Neem dan snel een kijkje op https://bit.ly/3D1XHUq.

You might also enjoy:

Scroll naar top