Peter Goossens & Tim Boury

72ste editie van de wedstrijd “Eerste Kok van België”

De inschrijvingen zijn geopend!

Wie wil meedingen naar de titel, moet vóór 15 juni een wedstrijddossier indienen met als hoofdgerecht gerijpte varkensrug met kool.
De leesjury zal eind juni op basis van het ingezonden recept vijf finalisten selecteren die het tegen elkaar opnemen op zondag 17 november tijdens Horeca Expo.

In de wedstrijdboxen zullen ze 3 gerechten bereiden. Als voorgerecht komen pijlinktvisjes met algenflan en een kreeftvinaigrette aan bod. Daarna volgt het hoofdgerecht. Dat wordt deze keer Belgische varkensrug die minimaal zes weken gerijpt is, samen met gevulde kool en een saus naar keuze. Tenslotte is er ook nog het dessert: ‘crêpe soufflée’ met citrusvruchten.”

Driesterrenchef Tim Boury als ambassadeur van de wedstrijd

“Het doet ons zeer veel plezier dat Tim Boury ambassadeur wil zijn van de volgende editie van de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’, zei voorzitter Robert Van Landeghem. De Club Prosper Montagné organiseert dit jaar al voor de 72ste maal dit veeleisend meesterschapsconcours, dat zich in de loop der jaren in culinaire middens een stevige reputatie wist aan te meten. Als je de palmareslijst erop naslaat, ontdek je tal van chefs van de Belgische topgastronomie, die uitstekend scoren in de Michelin- en Gault&Millau-gidsen. De wedstrijd ‘Eerste Kok van België’ is dan ook een goede graadmeter voor aanstormend jong talent.”

Provoost-generaal Eddie Van Maele zal opnieuw instaan voor het goede verloop van de finale. Peter Goossens, provoost van de koks, stelt de technische jury samen.

Verloop van de wedstrijd

  • 15 juni 2024 ​​~ Deadline indienen wedstrijddossier
  • Begin juli 2024 ​~ Bekendmaking finalisten
  • 17 november 2024 ​​~ Finale ‘Eerste Kok van België 2025’

Het wedstrijdreglement kan geraadpleegd worden op www.club-prosper-montagne.be.

Wij kijken er al vol ongeduld naar uit om de 5 finalisten te mogen verwelkomen op Horeca Expo 2024!

You might also enjoy:

Tea Experience Zone in hal 2

ESTA Benelux daagt jou uit in twee spannende wedstrijden tijdens Horeca Expo 2023: cupping wedstrijd op zondag 19.11 om 14u matcha latte art wedstrijd op woensdag 22.11 om 11u Ga

Lees meer »
Scroll naar top