17 – 20 nov 2024 | Flanders Expo Gent

70ste editie Prijs Prosper Montagné tijdens Horeca Expo 2022

Prosper Montagné

De gastronomische Club Prosper Montagné werd in 1952 gesticht en viert dit jaar zijn 70-jarig bestaan. De finale van de jubileumeditie “Eerste kok van België 2023” zal op zondag 20 november 2022 tijdens Horea Expo plaatsvinden. 

Ambassadeur Viky Geunes

Al zeven decennia is de wedstrijd ‘Eerste Kok van België’, die jaarlijks door Club Prosper Montagné wordt georganiseerd, een vaste waarde in ons culinair landschap. Wie de palmareslijst erop naslaat, ontdekt tal van iconische namen, topvertegenwoordigers van de Belgische gastronomie en aanstormend culinair talent”, zei voorzitter Robert Van Landeghem. “Het doet ons veel plezier dat collega Viky Geunes, chef van het Zilte***, het ambassadeurschap van deze jubileumeditie heeft aanvaard. 

Noordzeevissoep, hertenrug & grondwitloof

Abel Demeestere, kok van Hof van Cleve*** en winnaar van vorig jaar, licht de opdracht toe. 

“De finalisten zullen drie gerechten moeten klaarmaken. Als voorgerecht een Noordzeevissoep met bijvangst. De kandidaten hebben de keuze uit acht ingrediënten: rode poon, wijting, pladijs, griet, wulken, kokkels, grijze garnalen en noordzeekrab. Volgens het wedstrijdreglement moet men daar minimum vier van gebruiken. Bovendien moet één van de ingrediënten op de klassieke Escoffier-manier als quenelle worden bereid. Hertenrug met grondwitloof wordt het hoofdgerecht. Tot slot verwachten we ook drie, apart geserveerde minidesserten, waarvan één met chocolade, die samen een harmonisch geheel vormen.”

Wedstrijdverloop

De leesjury zal op basis van het recept met hertenrug vijf deelnemers selecteren, die door mogen gaan naar de finale van deze jubileumeditie op zondag 20 november 2022 tijdens Horeca Expo.

  • 15 juni: deadline indienen wedstrijddossier
  • begin juli: bekendmaking finalisten “Eerste kok van België 2023”
  • 20 november: finale

Het volledige wedstrijdreglement kan geraadpleegd worden op www.club-prosper-montagne.be

Wij zijn alvast zeer benieuwd!

Scroll naar top