KOOKSLAG – Battle met Streekproducten

Streekproduct.be en de Sector Streekproducten binnen VLAM waagt zich aan een eerste kookwedstrijd op Horeca Expo. In overleg met Horeca Vlaanderen werd gekozen voor een korte, snelle formule voor jonge chefs. De chef en een vergezellende commis mogen max. 30 jaar zijn op het moment van de wedstrijd en moeten professioneel actief zijn in de horeca of catering.

Bij de inschrijving wordt aan de kandidaten gevraagd om een herfstmenu voor te stellen, zonder recepten, met 4 gangen en drank. De 5 finalisten worden gekozen door VLAM en Horeca Vlaanderen.

Ready Steady Cook

Kookslag is geïnspireerd op “Ready Steady Cook”, een lang lopend BBC kookprogramma. De finalisten ontvangen bij de start een mystery kookpakket met 3 streekproducten en een hoofdingrediënt (vlees, vis, kaas of dessert). Naast de mystery bag zijn basisproducten (zoals bloem, boter, melk, groenten, kruiden …) heel de wedstrijd toegankelijk. De finale zal kort en krachtig zijn: chef met commis moeten de klus klaren in 20 minuten.
Het publiek is de uiteindelijke jury!

Schrijf je in!

Inschrijven kan tot 30 oktober via deze link

Bij de uitreiking ontvangen alle finalisten een diploma en een waardebon van 250€ te spenderen bij erkende streekproducenten naar keuze. De winnaar krijgt daarenboven:

  • een originele eetbare trofee
  • een dag Oostende met diner & overnachting en een privé Workshop Streekproducten met lunch
  • de winnaar mag deelnemen aan één van de door Horeca Vlaanderen georganiseerde inspiratiedagen voor Jong Keukengeweld

Alle details kunnen nagelezen worden in het wedstrijdreglement.

Wij kijken er alvast naar uit!

You might also enjoy:

Tea Experience Zone in hal 2

ESTA Benelux daagt jou uit in twee spannende wedstrijden tijdens Horeca Expo 2023: cupping wedstrijd op zondag 19.11 om 14u matcha latte art wedstrijd op woensdag 22.11 om 11u Ga

Lees meer »
Scroll naar top