Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
26 Resultaten
food non food
23 november, Masterclasses

Masterclass AOP Duché D’Uzès x Truffels

De Rhône-streek is een uitgelezen gebied om winterse lekkernijen te proeven en te ontdekken. In deze uitzonderlijke masterclass wordt er zowel gefocust op de sensoriële ervaring als de gastronomische mogelijkheden van AOC Duché D’Uzès. Hierbij ontdekken we harmonieuze food & wine pairings met “le diamant noir”, de truffel uit de Rhône-streek. Sommelier Jasper Van Papeghem bespreekt

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Lien Vandeputte – restaurant Réliva x WineWise

Gerookte/gebrande hondshaai – gefermenteerde yacon – bierjus ~ Lien Vandeputte | restaurant Réliva Lien Vandeputte, lady chef en eigenaar van restaurant Réliva, kookt een persoonlijke en lichte keuken vol emotie en met respect voor elk ingrediënt. Haar passie voor groenten en kruiden vindt zijn oorsprong in haar kindertijd op de boerderijen van haar grootouders waar

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

Timon Michiels – Carcasse x Alto Adige wijnen

De Alto adige wijnen rijpen te midden van een spectaculair berglandschap. De wijnbouw strekt zich uit van de terrasvormige hellingen aan de voet van de Alpentoppen tot wijngaarden in een mediterraan achtig landschap. Het veelzijdige terrein maakt de ideale groeiomstandigheden mogelijk voor een groot aantal druivensoorten. Bij de teelt en vinificatie van hun wijnen putten

Lees meer »
food non food
23 november, Seminars and Events

Grootkeukenstudiedag

Europa zet in op duurzaamheid, ook in de grootkeukens. Wat doet u al als grootkeukenverantwoordelijke? Misschien nog niet zoveel wegens te duur, te moeilijk, geen idee waar te beginnen, …? Er valt nochtans veel te besparen met duurzaamheid. Schijnbaar kleine inspanningen kunnen grote resultaten opleveren. Jawel, alle kleine beetjes helpen. Meer inzicht in processen geeft

Lees meer »
food non food
23 november, Competition & Demonstration Kitchen

Trophy Pierre Wynants

Twee Nederlandstaligen en drie Franstaligen kruisen op 23 november de pollepels en dingen er mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden na lezing van hun ingezonden recepten geselecteerd door een jury van Mastercooks: Jo Nelissen, coach van het Belgian Culinary Team, Freddy Vandecasserie, Daniel Molmans, Alain Deluc, Frank Fol, Cédric Poncelet en Pierre

Lees meer »
food non food
23 november, Seminars and Events

InnoChef Trendtour

Flanders’ FOOD en Horeca Vlaanderen slaan de handen in elkaar om de horeca-uitbater een leerrijk extraatje aan te bieden op Horeca Expo. Aansluitend worden al je zintuigen ondergedompeld in de laatste nieuwe trends. Flanders’ FOOD neemt je mee op trendtour doorheen de beurs. We maken een stop bij 5 innovatieve leveranciers die met de nieuwste

Lees meer »
23 november

Gelato Challenge Junior

Welke school levert de nieuwe Junior Gelato Chef? De winnaar wordt gekozen door een vakjury en de school van deze student wint een Freeze&Go ijsmachine! Prijsuitreiking is om 18u voorzien.

Lees meer »
23 november, Seminars and Events

Horeca Academie: generatie Z bereiken via TikTok

TikTok groeide het afgelopen jaar uit tot een volwaardig socialmediaplatform dat ook in België helemaal ingeburgerd raakte. Dat TikTok enkel gekke dansjes zijn voor Gen Z is een fabeltje dat we met deze workshop graag de wereld uit helpen. Tijdens deze sessie krijg je: de voor- en nadelen van het platform, wie je er kan

Lees meer »
23 november, Seminars and Events

Horeca Academie: op naar een duurzame horeca + InnoChef Trendtour

De overschakeling naar een duurzame horeca wordt voor de horecaondernemer zonder twijfel de meest winstgevende uitdaging. Tenminste, als we het gestructureerd aanpakken. Als je dit doet, dan kan je meer geld verdienen door minder te werken! Duurzaamheid is zonder twijfel de meest hot topic in de hedendaagse maatschappij. Wij als horecaondernemers worden daarbij met de

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Hoe de samenstelling van het water het visuele, de kwaliteit en de smaak van de thee zal bepalen – Pentair Water Belgium

Ons kraantjes water is niet meer zoals 10 jaar geleden. Tijdens de lezing zal er “specialty tea” gezet worden, voorbeelden van fruit extractie en finaal aangevuld met een origineel special brew “thee biertje”, alles ter degustatie.   Ronny Billemon  –  WQA Master Water Specialist SCAE Barista Prof. – Gold Cup Brew Master  Prof. SCAE AST

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Upgrade your life with Kombucha – Selia en Scob

Als pas afgestudeerde Bio-Ingenieur ben ik begonnen met een startup dat draait rond het brouwen en commercialiseren van een alcoholarme aperitief op basis van kombucha, genaamd Selia&Scob. Hiermee wil ik mensen die geen of weinig alcohol drinken een smaakvol, gezond én vernieuwend alternatief aanbieden. Op deze manier kunnen ook zij meegenieten met de rest van

Lees meer »
food non food
23 november, Coffee and Tea Academy

Your Personal Coffee – Buizerd en Saars

Koffiebranden op maat van de klant. Als erkend ambachtsman gaan we samen met u op zoek naar de koffie die het best bij uw zaak past. Het profiel dat wordt samengesteld is uniek en exclusief voor u. Uw koffieprofiel, exclusief voor uw zaak Hoort bij het dessert van uw menu eerder een koffie met een smakenpalet

Lees meer »
food non food
23 november, Competition & Demonstration Kitchen

Wedstrijd Junior National Culinary Team

Het Junior National Culinary Team gaat op zoek naar jong culinair talent! Met dit team gaan we naar internationale kookwedstrijden om de Vlaamse gastronomie te promoten. Dé gelegenheid voor jonge chefs om bij te leren, te leren omgaan met stress, te werken in teamverband maar vooral ook te laten zien wat je kan aan een

Lees meer »
food non food
23 november, Technology HUB

Build your restaurant brand and loyal fanbase – Formitable

The restaurant industry is undergoing a revolution. Triggered by Covid, restaurants had to stay visible to their guests, and the only way to go was online. Running a restaurant has essentially become a marketing exercise. But how do you increase your online visibility and build an online brand? This is what Raymond Wilders (founder of Formitable)

Lees meer »
23 november, Masterclasses

Masterclass Thijs Vervloet by GaultMillau

Restaurant Colette van Thijs Vervloet staat in de GaultMillau Gids genoteerd met 16/20 en heeft een Michelinster op zak. Tijdens deze Masterclass maakt hij een bereiding met oesters en coquilles.

Lees meer »
food non food
23 november, Technology HUB

Stel de perfecte menukaart op – F-reddie

Je menukaart is een heel krachtige verkoopstool en kan je zonder veel moeite een pak meer omzet opbrengen. Alles begint bij het bepalen van je foodcost, maar wat dan? Wat is mijn ideale verkoopprijs? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn omzet maximaliseer? Wat kan ik doen om mijn klantenbestand uit te breiden en

Lees meer »
food non food
23 november, Technology HUB

Maak het uw klanten nóg makkelijker – Lightspeed x Resengo

Hoe ziet een feilloze horeca-ervaring eruit? In deze sessie laten we experts van onze partner Resengo aan het woord. Dankzij een naadloze integratie met Lightspeed Restaurant worden inkomende reservaties onmiddellijk aan uw flexibel en makkelijk aanpasbaar zaalplan toegevoegd. Wij laten ons POS-systeem voor onze klanten werken, en niet omgekeerd. De tijd van talloze telefoontjes aannemen

Lees meer »
23 november, Masterclasses

Noordzeegroenten en Noordzeeschelpen met Japanse smaken by Lieven Lootens – ‘t Aards Paradijs

Organised by NorhtSeaChefs. Lieven Lootens is chef van ’t Aards Paradijs in Merendree. De gasten worden er op hoog gastronomisch niveau verwend met de creatieve gerechten van Lieven. Groenten spelen daarin de hoofdrol, wat de chef drie jaar geleden de titel van ‘Groentenkok van het jaar’ opleverde. Het ene moment voelt hij zich ambachtsman, het

Lees meer »
food non food
23 november, Masterclasses

Gastronomisch koken met groenten – Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt – Humus x Hortense (Gault&Millau 14,5/20) Het gaat hard voor Nicolas Decloedt. De Groentechef van het jaar kan nu ook zeggen dat het beste veganistisch restaurant ter wereld van hem is. Want dat is wat zijn Humus x Hortense is volgens de jury van We’re Smart. De drijfveer van de eigenzinnige chef? Die

Lees meer »
Scroll naar top