Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
8 Resultaten
food non food
21 november, Masterclasses Chefs

Aan de slag met Noordzeevis – Michaël Vrijmoed

Michaël Vrijmoed – Restaurant Vrijmoed (Michelin**, Gault&Millau 16,5/20) Michaël Vrijmoed deed ervaring op aan de zijde van Peter Goossens in Hof van Cleve. Sinds 2013 staat hij achter de stoof van zijn eigen restaurant: Vrijmoed. Samen met zijn team heeft Michaël inmiddels 2 Michelinsterren en een score van 16,5/20 in Gault&Millau bij elkaar gekookt. Tijdens

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses Wine & Spirits

Bel’Uva – wijn druiven distillaten & Speria rode Barbera vermouth, van Belgische bodem

ELIKZIR, een botanical extractie lab, ontwikkelt en produceert botanische extracten voor dranken en functionele voeding. Recentelijk zijn er 2 dranken ontwikkeld: BEL’UVA is een ‘duurzaam’ dranken concept. Verschillende Belgische wijn druiven en de draf worden gevaloriseerd tot unieke distillaten, waaronder een 1e gin reeks. De duurzaamheid van het project wordt ondersteund door een samenwerking met

Lees meer »
food non food
21 november, Competition & Demonstration Kitchen

Bocuse d’Or Commis Challenge 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die een team zal vormen met de geselecteerde chef en België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021). De 5 finalisten voor

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Grootkeukencolloquium – save the planet?!

Hoe cateraars hun steentje kunnen bijdragen in de klimaatproblematiek. In het klimaatdebat kan de verantwoordelijke voor de catering zeker zijn steentje bijdragen: zowel naar voedselverspilling toe, het hergebruiken van niet vervallen producten, de keuze van verpakkingen en het aanbieden ervan voor recyclage. Ook het aspect duurzaamheid bij aankoop als criterium gebruiken is in deze materie

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses Chefs

Herbas, taste of nature – Bert Castermans

David Van Steenkiste van Herbas, kweekt en levert vanuit de “Hertog Jan-tuin” kruiden en eetbare bloemen. David brengt samen met chef Bert van restaurant Atelier Noun uit Bertem verschillende eetbare bloemen en kruiden uit de wilde natuur. Men kan proeven en beleven van onbekende soorten kruiden en bloemen… Herbas is taste of nature en dit

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Hoe serveer ik mijn thee?

Het hoeft helemaal geen uitdaging te zijn om losse kwaliteitsthee te serveren in jouw bistro of restaurant. Theesommelier Martine Puylaert geeft jou hiervoor enkele handige tips zodat je meteen kan inspelen op de trend ‘origine thee’. Martine Puylaert is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans elkaar te

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Sustainability in Hospitality – Artesis Plantijn Colloquium

Hoe goed scoort de Foodservice en de hotelsector in het bijzonder op duurzaamheidsvlak? Waar kan/moet het beter? Hoe pak je dat aan? Heel veel vragen waar ze een antwoord op brengen: Presentatie van de resultaten van een onderzoek door Foodservice Community i.s.m. AP hogeschool door Carolien Plevier: hoe ver staan we in België/Vlaanderen? Duiding bij

Lees meer »
Scroll naar top

Werk mee aan het grote duurzaamheidsonderzoek horeca & catering.

Georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool & Foodservice Community.
De resultaten worden tijdens Horeca Expo gepresenteerd.