Gelato Festival Challenge Carpigiani

Doe mee aan de Gelato Festival Challenge!

Wegens succes organiseert Carpigiani Ambachtelijk Benelux ook dit jaar de Belgsiche Gelato wedstrijd voor professionals op Horeca Expo. Deze wedstrijd is de voorronde voor de Europese finales, en de daarop volgende wereldtitel.

Wie gaat met de titel van Gelato Master lopen?

Sta jij bekend als dé ijsmaker in jouw buurt? Kan jij bovendien ijs maken waar zelfs een Italiaanse Gelateria jaloers op is? Schrijf je dan vliegensvlug in voor de wedstrijd! Wanneer we het maximum aantal van 25 deelnemers hebben bereikt, sluiten de inschrijvingen.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar wedstrijd@carpigianibenelux.com.

Het wedstrijdreglement

Tijdens de competitie draaien de deelnemers een eigen receptuur. Iedere deelnemer neemt zijn/haar mix zelf mee en draait deze af op de stand van Carpigiani in hal 2 op maandag 22 november.

logo Gelato Festival Challenge

De hoeveelheid die afgedraaid moet worden bedraagt 5 liter. Iedere deelnemer vult 1 liter af in een aparte ijsdoos voor de vakjury. Met de overige 4 liter wordt een mooie ijsbak opgemaakt voor de ijsvitrine. Hierbij zijn presentatie, smaak en textuur zeer belangrijk.

De vakjury beoordeelt vooral het ijs, maar neemt ook de presentatie in acht. Iedere professional mag deelnemen.

Concreet:

  • Je stelt je receptuur volledig zelf samen.
  • Je neemt je mix zelf mee en draait deze af op de stand.
  • Eerst maak je een ijsbakje voor de jury, inclusief decoraties en toevoegingen.
  • Vervolgens maak je een ijsbakje voor de ijsvitrine.
  • Er zijn mensen van Carpigiani aanwezig om te helpen met de machine.
  • Vooraf geef je door welke smaak je gaat maken en hoe je op het idee kwam.
  • Op de stand is een koeling aanwezig om producten te bewaren.
  • Iedere deelnemer krijgt ongeveer 30 minuten om het ijs af te draaien en de bakken op te maken.
  • Iedere deelnemer krijgt een nummer zodat de jury een objectieve beoordeling kan geven.

Junior Gelato Chef

Ook de jongeren kunnen hun kans wagen. Welke school levert de nieuwe Junior Gelato Chef?

Op 24 november wordt namelijk op de stand van Carpigiani Ambachtelijk Benelux een Gelato Festival Challenge voor deelnemers onder de 21 jaar georganiseerd. 

De winnaar wordt gekozen door een vakjury en de school van deze student wint een Freeze&Go ijsmachine!

Wij wensen iedereen alvast veel succes toe!

You might also enjoy:

Beurs update

Tea Experience Zone in hal 2

ESTA Benelux daagt jou uit in twee spannende wedstrijden tijdens Horeca Expo 2023: cupping wedstrijd op zondag 19.11 om 14u matcha latte art wedstrijd op woensdag 22.11 om 11u Ga

Lees meer »
Hotel & Hospitality
Beurs update

Focus op Hotel & Hospitality in hal 3.

Dat “overnight stay” een groeiende markt is, bewijzen de cijfers van de meest recente Foodservice Alliance Jaarmonitor. De voorbije jaren vonden uitbaters van hotels en b&b’s al vlot de weg

Lees meer »
Scroll naar top