Starten in de horeca

Praktische informatie

Starten in de horeca
Laat je droom niet eindigen in een nachtmerrie
door Filip Nicasi

Droom je ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of heb je de stap reeds gezet, maar zit je nog met een aantal vragen? Dan kunnen wij je helpen!

Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar legt ook het accent op praktische en haalbare tips. Zo krijg je een goed beeld van punten die cruciaal zijn bij het opstarten van een horecazaak.

Een greep uit de onderwerpen:

  • De opstartformaliteiten: het vestigingsattest, de nodige vergunningen en verzekeringen.
  • De vormen van ondernemen: uitbating, overname, opstart eigen concept, gedeeld eigenaarschap.
  • De financieringsmogelijkheden: eigen middelen, lening bij een bankinstelling, risicokapitaal, participatiefonds.
  • Juiste definiëring van het concept: wie wordt mijn doelpubliek en hoe bereik ik hen?
  • De do’s-and-don’ts: de juiste look & feel, menu-engineering (aankoop-verkoopkost), juiste communicatiekanalen.
  • Personeelsbeleid: geen of juist veel personeel.
  • Aankoopbeleid: goede leverancierscontracten.

 

~    zondag 20 november, 10u – 12u
woensdag 23 november 10 – 12u
Skylounge
Organisatie: Horeca Vlaanderen
Publiek event, mits inschrijving op voorhand via
https://www.horecavlaanderen.be/starten-in-de-horeca

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top