Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
15 Resultaten
food non food
20 november, Seminars and Events

Dag van de Gentse Horeca

Horeca Oost-Vlaanderen brengt jaarlijks haar belangrijkste partners samen op de ‘Dag van Gent. Het geeft ons de kans om met z’n allen van gedachten te wisselen over de evoluties en de uitdagingen van onze sector. Horeca Expo, dé trefplaats voor alle professionelen uit de sector, is hiervoor de perfecte locatie. Toegang op uitnodiging door Horeca

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Dag van de Vriendschap

De horeca is de mooiste sector van het land. Niet meer, niet minder. Horeca is namelijk de sector van het gastvrij ondernemen. Het is ons doel om het mensen naar hun zin te maken. Of je nu een hotel, een restaurant, een frituur of een café uitbaat, het gaat er steeds om om mensen met

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Een shotje Instagram inspiratie

Ben je stiekem jaloers op die creatieve Instagramprofielen van andere restaurants? Waarbij het reacties en likes regent? Je denkt “dat wil ik ook”… maar het idee dat je daar uren mee bezig bent, schrikt je af? Kom dan naar deze korte workshop van Horeca Forma voor een inspiratieshot. Je keert huiswaarts met concrete tips voor

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Een wereld zonder voedselverspilling? Het kan!

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Food & Beverage berekening – verkorte opleiding

Een duidelijk zicht op de F&B kosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die u hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke Food & Beverage kosten. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leert u over de waste factor

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Grensverleggend Ondernemen door ViaVia Tourism Academy vzw

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is niet meer weg te denken uit het hedendaagse ondernemersklimaat. Toch blijkt dat de drempel om aan de slag te gaan met MVO nog steeds hoog ligt voor veel ondernemers in Vlaanderen. Het project ‘Grensverleggend Ondernemen’ wil die drempels wegwerken door horeca ondernemers te ondersteunen bij het laagdrempelig & concreet implementeren

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Grootkeukencolloquium – save the planet?!

Hoe cateraars hun steentje kunnen bijdragen in de klimaatproblematiek. In het klimaatdebat kan de verantwoordelijke voor de catering zeker zijn steentje bijdragen: zowel naar voedselverspilling toe, het hergebruiken van niet vervallen producten, de keuze van verpakkingen en het aanbieden ervan voor recyclage. Ook het aspect duurzaamheid bij aankoop als criterium gebruiken is in deze materie

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Kapittel O’de Flander

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 17 november zijn 29ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever. Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën

Lees meer »
food non food
20 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

We beseffen steeds meer dat foodservice voor enorme uitdagingen staat. Kanaalvervaging, casualisering, digitalisering, blackbox, nieuwe foodservice grossiers, … De nieuwe realiteit zorgt voor een oncomfortabel gevoel in alle schakels van de keten. Er zijn nog veel onopgeloste vragen. Waar gaat foodservice in België naartoe? Waar wordt in de toekomst de winst gemaakt? En vooral; hoe

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Omgaan met sociale controles. Uw rechten en plichten bij een inspectie.

Vroeg of laat wordt elke horeca-ondernemer geconfronteerd met een fiscale of een sociale controle (of zelfs allebei tegelijk). Prettig is dit nooit, want men kan altijd wel een opmerking maken op de boekhouding of een (verkeerd uitgehangen) arbeidsreglement. Soms gaat het om ernstigere zaken zoals verwerping van de boekhouding of PV’s voor het verhinderen van

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Presentatie Michelin Gids België Luxemburg 2020

De Michelin gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Naar jaarlijkse gewoonte wordt de nieuwe editie voor België Luxemburg – en de bijhorende nieuwe sterren – bekend gemaakt tijdens Horeca Expo. Enkel op uitnodiging door Michelin.

Lees meer »
food non food
18 november, Seminars and Events

Prijsuitreiking Brussels Beer Challenge

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel.

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op dinsdag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
17 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op zondag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
21 november, Seminars and Events

Sustainability in Hospitality – Artesis Plantijn Colloquium

Hoe goed scoort de Foodservice en de hotelsector in het bijzonder op duurzaamheidsvlak? Waar kan/moet het beter? Hoe pak je dat aan? Heel veel vragen waar ze een antwoord op brengen: Presentatie van de resultaten van een onderzoek door Foodservice Community i.s.m. AP hogeschool door Carolien Plevier: hoe ver staan we in België/Vlaanderen? Duiding bij

Lees meer »
Scroll naar top

Werk mee aan het grote duurzaamheidsonderzoek horeca & catering.

Georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool & Foodservice Community.
De resultaten worden tijdens Horeca Expo gepresenteerd.