NorthSeaChefs present Jo Grootaers – restaurant Altermezzo*

Praktische informatie

Niet krap met de Noordzeekrab ~ Jo Grootaers | restaurant Altermezzo * | Gault&Millau 16,5/20

Tijdens deze Masterclass zal Jo een gerecht bereiden rond verse Noordzeekrab. Begeleid met algen uit de Noordzee en een dashi gemaakt van algen en geroosterde krab. Als verfrissende toets verwerkt hij er ook citrus in samen met krokante koolrabi.

Jo Grootaers is chef van restaurant Altermezzo in Tongeren. Met een score van 16,5/20 in Gault&Millau en 1 Michelin ster is Jo op jonge leeftijd al een succesvol chef.

Jo Grootaers wist op 19-jarige leeftijd precies wat hij wilde worden: een topkok. Dus nam de talentvolle kok het heft in eigen hand. In plaats van te wachten op een topkok die hem onder zijn vleugels neemt en hem de finesses van de gastronomie bijbrengt, ontwikkelde hij een creatieve en toch technische kookstijl die in de loop der jaren prachtig tot bloei is gekomen. Op basis van zijn intuïtie maakt chef Jo Grootaers uiterst smakelijke out-of-the-box gerechten met duidelijke smaken. Zijn kookstijl kenmerkt zich door zijn persoonlijkheid en jongensachtige bravoure. Jo serveert veel meer dan verbluffende culinaire creaties: hij weet hoe hij mensen moet ontroeren. Zijn gastronomie is dan ook een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top