Kappitel O’de Flander

Praktische informatie

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs organiseert op zondag 21 november zijn 30ste Kapittel. Op deze editie lauwert de Orde verschillende persoonlijkheden en horecazaken voor hun bijzondere verdiensten in het erkennen en promoten van O’de Flander, de Oost-Vlaamse graanjenever.
Deze 30ste editie vindt plaats met een jaartje vertraging omwille van corona.

Alle reeds eerder geïntroniseerde personen, alle deelnemers aan de cursus Jeneverkenner en de bevriende gastronomische confrerieën wonen dit kapittel bij. In primeur zal een filmpje voorgesteld worden ter promotie van O’de Flander. Ook werden opnames bij alle leden-stokerijen gemaakt om voor elke producent een mooie promofilmpje aan te bieden. Dit gebeurt in plaats van de jaarlijkse Jenever-tasting.
Na het officiële deel van het kapittel, wordt de receptie verzorgd door de Hotelschool Gent.

Programma

  • 15u rondgang in hal 1 door alle aanwezige confrerieën
  • 15u30 Verwelkoming door Brecht Carels, voorzitter van de Orde van Oost-Vlaamse Meester-Distillateurs
  • 15u35 Ceremonieel Kapittel met intronisaties door de Grootmeester van O’de Flander
  • 16u10 Slotwoord door gedeputeerde Leentje Grilliaert, voorzitter van EROV, met uitnodiging tot de receptie.

De Orde van de Oost-Vlaamse Meester Distillateurs vzw bundelt de krachten van elf Oost-Vlaamse graanjeneverstokerijen en zet zich sinds 1990 in voor de erkenning en de promotie van de Oost-Vlaamse graanjenever.
O’de Flander of de Oost-Vlaamse graanjenever is eind 2007 erkend als Europees streekproduct net zoals overigens de Geraardbergse Mattentaarten en de Gentse Azalea.

Inschrijving via O’de Flander.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Scroll naar top