Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
18 Resultaten
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Chocolade dranken inspiratie by Callebaut & Mona Lisa

Jo De Bruyne, barista en eigenaar van Philimonius te Aalst, liet zijn creativiteit de vrije loop en creëerde 3 warme en één koude chocoladedrank met Belgian Finest Chocolate, Callebaut. Voor de decoratie koos hij voor Callebaut’s decoratiezusje, Mona Lisa decorations. Ontdek met deze eenvoudige maar originele recepten hoe jij jouw warme drankenkaart een flinke upgrade

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Chocolade dranken inspiratie by Callebaut & Mona Lisa

Jo De Bruyne, barista en eigenaar van Philimonius te Aalst, liet zijn creativiteit de vrije loop en creëerde 3 warme en één koude chocoladedrank met Belgian Finest Chocolate, Callebaut. Voor de decoratie koos hij voor Callebaut’s decoratiezusje, Mona Lisa decorations. Ontdek met deze eenvoudige maar originele recepten hoe jij jouw warme drankenkaart een flinke upgrade

Lees meer »
food non food
17 november, Coffee and Tea Academy

De plaats van een #HuginAMug chai in de 3de generatie koffiebars

Ontdek in een funky uiteenzetting hoe een #HugInAMug zijn plaats in de 3de generatie koffiebars verovert. Het Belgisch voedingsmerk CHALO lanceerde in augustus 2015 vier smaken authentieke Indische Chai Latte. Het wereldberoemde Indiase drankje op basis zwarte Assam thee, pittige kruiden, suiker en melk, dat je warm en koud kan schenken! Nu 4 jaar later

Lees meer »
food non food
21 november, Coffee and Tea Academy

Hoe serveer ik mijn thee?

Het hoeft helemaal geen uitdaging te zijn om losse kwaliteitsthee te serveren in jouw bistro of restaurant. Theesommelier Martine Puylaert geeft jou hiervoor enkele handige tips zodat je meteen kan inspelen op de trend ‘origine thee’. Martine Puylaert is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans elkaar te

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Initiatie Instagram for Hospitality

Lekker bezig met scrollen op Instagram? Kom jij graag alles te weten over #foodporn en andere insta hypes? Is Instagram jouw favoriete hangout, maar heb je geen idee wat zelf te posten? Kom dan zeker naar de initiatiesessie ‘Instagram for Hospitality, gegeven door Anneke Van Loon van Paperweight, powered by Lazy Monday. Deze initatie geeft

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Koffie en chocolade – diversifiëren in smaak, textuur en aanbod

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek hoe te werken met cold brew coffee, nieuwe chocolade trends en infusen. Hoe met verschillende technieken te werken in koude en warme dranken. Koffie en chocolade, beide werelden smelten samen of worden creatief apart gebruikt en vormen geen geheim meer. Degusteer in een heerlijke

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Strijd mee tegen voedselverspilling

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Thee en kaas, een onverwacht perfecte combinatie

De juiste thee bij de juiste kaas creëert een heerlijke explosie aan smaken en aroma’s. Theesommelier Greet Huybrechts adviseert welke thee je best bij welke kaas serveert. Greet Huybrechts is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans elkaar te ontmoeten, van gedachten te wisselen en zich samen te

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Thee of wijn bij gerechten?

Kenners zijn het er over eens dat thee – net als wijn – een perfecte begeleider is van verfijnde gerechten. Er zijn trouwens veel overeenkomsten tussen wijn en thee, al zijn er ook opmerkelijke verschillen. Theesommelier Véronique Sanctobin overloopt een aantal principes die de geïnteresseerde wijndrinker tot nieuwe inzichten kan brengen. Véronique Sanctobin is medeoprichter

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Verwen je gasten met een afternoontea

Theesommelier en auteur Carol Bailleul licht toe hoe je in je zaak afternoontea op de culinaire kaart zet. Ontdek de geheimen achter deze typisch Britse traditie en leer hoe een afternoontea voor jouw zaak een meerwaarde kan betekenen. Carol Bailleul is medeoprichter van Sommelier T, de Belgische vereniging voor theesommeliers. Wij geven theesommeliers de kans

Lees meer »
food non food
20 november, Coffee and Tea Academy

Voordelen van duurzame koffie in uw horecazaak: wat is de meerwaarde en de ‘meerprijs’?

We kunnen er niet meer omheen: duurzame (fair trade, direct trade en bio) koffie is alomtegenwoordig. De consument kiest hier ook meer en meer bewust voor. Duurzame koffie kan sociaal verantwoord zijn, maar ook ecologisch en transparant. Wat betekenen deze verschillende termen en labels precies? En waarom hierop inzetten? Tijdens deze uiteenzetting bekijken we hoe

Lees meer »
food non food
18 november, Coffee and Tea Academy

Wat is de toekomst van koffie?

Hoe gaan we in de toekomst koffie drinken? Welke machines gaan we ervoor gebruiken? Wat voor type koffiebonen gaan we gebruiken? Wat zijn de gevolgen voor zowel de thuis- als horecabarista? Op al deze, en veel meer vragen, probeert Rob Berghmans antwoorden te geven in deze 1 uur durende ‘talk’ in de Coffee & Tea

Lees meer »
Scroll naar top

Werk mee aan het grote duurzaamheidsonderzoek horeca & catering.

Georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool & Foodservice Community.
De resultaten worden tijdens Horeca Expo gepresenteerd.