Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
27 Resultaten
food non food
22 november, Masterclasses

Masterclass by Gault&Millau x WineWise

“Old Vines from down-under”: De rijke wijn- en wijnbouwgeschiedenis van Australië gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, en het land heeft enkele van de oudste wijnstokken ter wereld, geteeld in enkele van de oudste geologische en meest complexe terroirs ter wereld. Sommige van de gekoesterde wijnstokken van het land zijn zelfs meer

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Boer Olivier met de chef van Golden Gai x WineWise

Wat bijhorende wijnen betreft, gaat WineWise op dinsdag down-under en zetten ze  de Australische wijnen in de kijker. Er worden twee masterclasses aangeboden. Eén met Australische Chardonnay toppers, om de regionaliteit en de verschillende stijlen te tonen. En een masterclass met wijnen van “old vines”, waar Australië bekend om staat. Daarnaast wordt het educatieve platform

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

NorthSeaChefs present Glenn Verhasselt – restaurant Sir Kwinten * x WineWise

Aan de slag met de vis van het jaar: grijze garnaal ‘chawanmushi’ ~ Glenn Verhasselt | restaurant Sir Kwinten * | Gault&Millau 16,5/20 Glenn Verhasselt zal tijdens zijn masterclass een bereiding maken met de vis van het jaar: grijze garnaal. Onze kaviaar uit de Noordzee zal gecombineerd worden met butternut en beurre noisette. Glenn Verhasselt

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Masterclass by Gault&Millau x WineWise

Wat bijhorende wijnen betreft, gaat WineWise op dinsdag down-under en zetten ze  de Australische wijnen in de kijker. Er worden twee masterclasses aangeboden. Eén met Australische Chardonnay toppers, om de regionaliteit en de verschillende stijlen te tonen. En een masterclass met wijnen van “old vines”, waar Australië bekend om staat. Daarnaast wordt het educatieve platform

Lees meer »
Nationaal Foodservice Congres
22 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

De Foodservicemarkt van de Toekomst. Insights & Inspiration De Belgische foodservicemarkt is bezig aan een ongeziene comeback. Na de coronamiserie scheert de omzet in de horeca en het gemakskanaal hoge toppen. Het jaar 2022 lijkt af te stevenen op een record. Maar het is niet al goud wat blinkt. De sector blijft in woelig economisch

Lees meer »
food non food
22 november, Competition & Demonstration Kitchen

Graham’s Port & Pairing Cup

‘My name is port, Graham’s port.’ Voor de tweede editie van de Graham’s Port & Pairing Cup voor Belgische Hotelscholen varen we het kanaal over. The Symington Family, de familie die portohuis Graham’s beheert, brengt hierbij hulde aan hun Britse roots. De wedstrijd is bovendien een eerbetoon aan de recent overleden Queen Elizabeth II. Graham’s,

Lees meer »
food non food
22 november, Competition & Demonstration Kitchen

Wedstrijd Grootkeuken

Naar goede gewoonte organiseert de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks opnieuw haar tweejaarlijkse wedstrijd tijdens Horeca Expo. Deze wedstrijd richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten de 5 deelnemers een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met enkele opgelegde voorwaarden: Vegetarisch

Lees meer »
22 november, Seminars and Events

Nationaal Foodservice Congres

FOODSERVICE RESTART! De Belgische foodservicemarkt ontwaakt uit de donkerste nachtmerrie van de afgelopen decennia. Ondernemers en bedrijven hebben weer zin om er vol tegenaan te gaan. Maar, na het vechten, komt overleven… Hoe kijken we naar de horeca, catering en gemaksmarkt van de toekomst? Waar zitten de nieuwe groeikansen? En hoe kunnen ondernemers, grossiers en

Lees meer »
22 november, Seminars and Events

Horeca Academie : beverage cost berekening

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
food non food
22 november, Seminars and Events

Horeca Academie : foodcost berekening by app

Een duidelijk zicht op de food- en beveragekosten is een must voor elke horecazaak. Gelukkig bestaan er digitale tools die je hiermee helpen. Elke financieel gezonde horecazaak heeft een duidelijk zicht op zijn werkelijke foodcost. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Met praktische oefeningen en tips leer je over de waste factor en ga je

Lees meer »
food non food
22 november, Coffee and Tea Academy

Hot and Cold Drinks Inspirations – Viva Sara

Koude en warme dranken op basis van koffie & thee Dhr.Steven Plumridge komt vanuit Bristol een inspirerende masterclass geven wat allemaal mogelijk is. We denken automatisch altijd aan warme bereidingen, maar het kan ook anders……nieuwe trends en technieken.

Lees meer »
food non food
22 november, Coffee and Tea Academy

Convenience desserts met bijpassende dranken – Didess

Het dessert is een belangrijke afsluiter van de maaltijd, waar vaak te weinig aandacht aan wordt gegeven. Met deze demo willen we u prikkelen om op een eenvoudige manier, met behulp van convenience dessertoplossingen, de meest creatieve desserts te serveren. Bijpassende dranken maken de  beleving aan tafel nog groter. We maken ook enkele desserts zonder

Lees meer »
food non food
22 november, Coffee and Tea Academy

The Future of Coffee – Caffènation

What is the future of coffee? Hoe ziet je toekomstige cappuccino er uit? Hoe proeft het kopje filterkoffie van de toekomst? Welke zijn de nieuwste koffieapparaten en -hulpmiddelen op de markt? Welke trends moet ik volgen, en welke technieken toepassen, om met mijn horecazaak klaar te zijn voor het betere koffiewerk de volgende jaren?  

Lees meer »
food non food
22 november, Technology HUB

De tinder voor werkgever en werkzoekende – INDII

My Local Job En waar kan je als bedrijf vacatures plaatsen, niet alleen voor langdurige opdrachten, maar ook voor zeer korte tewerkstelling, en dit voor alle statuten, vrij van verdere contractuele modaliteiten ? Met het accent op LOKAAL werk.   Met deze eenvoudige APP worden er zoveel mogelijk drempels weggenomen voor de werkzoekende.  Enkel swipen

Lees meer »
food non food
22 november, Technology HUB

Meten is weten: optimaliseer jouw horecazaak door middel van slimme data – Smartendr

Anno 2021 is data niet meer weg te slaan uit de horecasector. Corona heeft voor een waanzinnige versnelling & digitalisering gezorgd. Zaakvoerders werden échte horeca-ondernemers. Efficiënter werken – met oog voor kostenbesparing –  werd de norm. Daarom zetten steeds meer zaken in op slimme technologieën waarbij telkens één belangrijke component terugkomt: DATA. In deze praktische

Lees meer »
food non food
22 november, Technology HUB

Hoe kan je als horecazaak data verzamelen en wat kan je daarmee doen – Resengo

Klantdata, het zijn waarschijnlijk niet de gegevens waarmee je je als restaurateur het liefst bezighoudt. Toch is het een belangrijk onderdeel in de marketingmix en groei van je zaak. Bovendien kan je door het inzetten van klantdata voor een persoonlijkere service en communicatie zorgen, wat op zijn beurt weer een positieve invloed kan hebben op

Lees meer »
food non food
22 november, Technology HUB

Maak het uw klanten nóg makkelijker – Lightspeed & Resengo

Hoe ziet een feilloze horeca-ervaring eruit? In deze sessie laten we experts van onze partner Resengo aan het woord. Dankzij een naadloze integratie met Lightspeed Restaurant worden inkomende reservaties onmiddellijk aan uw flexibel en makkelijk aanpasbaar zaalplan toegevoegd. Wij laten ons POS-systeem voor onze klanten werken, en niet omgekeerd. De tijd van talloze telefoontjes aannemen

Lees meer »
22 november, Masterclasses

Zeebarbeel, de vis met de baard by Jo Grootaers – Altermezzo

Organised by NorthSeaChefs. Gepassioneerd door de mooiste vissen uit onze eigen Noordzee probeert Jo steeds cratief aan de slag gaan en het beste uit de vis te halen. Éen van de lievelingsvissen is dan ook de zeebarbeel, de vis met de baard. Bent u ook benieuwd wat voor leuks hij hiermee zal doen ? Kom

Lees meer »
food non food
22 november, Masterclasses

Plantaardige gastronomie by Pieter-Jan Lint

Chefkok Pieter-Jan Lint heeft een passie voor plantaardige voeding en duurzame gastronomie. Hij focust op waardevolle alternatieve producten voor vlees, vis, eieren en zuivel. Tijdens deze masterclass krijg je tips & tricks om vegan gerechten naar een culinair niveau te tillen. Aan de hand van 1 hoofdgerecht en 1 dessert deelt chef Pieter-Jan zijn visie op

Lees meer »
Scroll naar top