Praktische informatie

Studiedag voor de cateringsector

Meer plantaardig in de grootkeuken en catering: van ambitie naar praktijk.
VVG, NuHCaS en HFDV nodigen grootkeukenchefs, verantwoordelijken voedingsdienst en facilitair medewerkers van harte uit voor een inspirerend seminarie.
Ze ontdekken er concrete voorbeelden, handige tools en praktische tips om creatief en haalbaar meer plantaardig op het menu te zetten, met extra aandacht voor een gezond aanbod. Niet enkel de voordelen worden belicht, maar ook de uitdagingen waar chefs mee te maken krijgen. Hoe te beginnen op grote schaal? Welke tools zijn er nodig? UZ Gent en Stad Gent inspireren door hun ambitieuze, maar realistische stappen toe te lichten en aan te tonen hoe eenieder een verschil kan maken. Om zo samen te bouwen aan een gezonde en duurzame toekomst – elke maaltijd opnieuw.

Programma:

9u00: Onthaal en koffie

9u30-9u40: Welkom en introductie door NuHCaS – Geert Dangreau (POM West-Vlaanderen), voorzitter NuHCaS

9u40-9u55: Stap voor stap naar een halfhalf menu – de eiwitshift in de grootkeuken – Enya Wynants (Departement Omgeving)

9u55-10u15: Meer plantaardig eten. Goed voor jou. Wanneer is plantaardig (niet)volwaardig – Nina Van Den Broecke (Odisee)

10u15-10u30:Gezond en plantaardig in de zorg – Nena Baeyens (HoGent)

10u30-11u00: Praktijkcase

  • Culinaire camouflage – Tamara Bruning (stad Gent)
  • Voedseltransitie in de zorg.
  • Goed eten bij ziekte en herstel – Jemina Van Loo (UZGent)
  • Groei in plantaardig! – Paul Floorizone (ChefsproVeggie)

11u00-11u15: ProChef – plantaardig koken in de grootkeuken. Van training tot transitie – Lien Van den Broeck (VIVES)

11u15-11u30: Vraagstelling en discussie

11u30-12u30: Netwerkreceptie verzorgd door Hotelschool Gent

Met inschrijving vooraf.