Deze prestigieuze kookwedstrijd richt zich naar leerlingen van hotelscholen, leercontracten, leerlingen of jongeren uit het beroep, met een leeftijd tussen 18 en 23 jaar. Zij mogen zich laten vergezellen van een commis met een maximumleeftijd van 21 jaar.
De organisatie van dit concours is in handen van de gastronomische vereniging “Les Disciples Escoffier Benelux”, met als juryvoorzitter Peter Goossens, voorzitter Nederlandstalige leesjury Ferdy Debecker, voorzitter Franstalige leesjury Jean-Baptiste Thomaes, secretaris-generaal Piet Lecot, het bestuur, de Benelux-leden en hun voorzitter Daniël Lassaut.
De uitdaging? Presenteer voor 8 personen 2 opgelegde gerechten:
- Hoofdgerecht: Hazenrug “Harlekijn” – witloof – spruitjes –appel
- Dessert: peer – amandel – karamel
Een unieke kans voor de deelnemers om zowel hun creativiteit, techniek en smaakpalet te laten spreken.