Praktische informatie

BECAS Eventcatering Congres 2025

Hoe omgaan met Gen Z op werkvloer?
De intrede van Gen Z in de arbeidsmarkt brengt een frisse wind in de horecasector. Hun vraag naar flexibiliteit, persoonlijke groei, en een werkomgeving die aansluit bij hun waarden, dwingt werkgevers om zich aan te passen aan een nieuwe realiteit in tijden van arbeidskrapte. Dit kan een uitdaging lijken, maar het biedt ook enorme kansen. Bedrijven die bereid zijn te investeren in de groei en tevredenheid van deze generatie, zullen niet alleen een gemotiveerd en toegewijd team hebben, maar ook profiteren van hun innovatieve ideeën en digitale vaardigheden. Gen Z heeft de potentie om de horeca te transformeren, en de ondernemers die deze generatie begrijpen, zullen de vruchten plukken van hun visie en energie.

Samen duiken we in de wereld van Gen Z en hun impact op onze bedrijven. Wat drijft hen echt? Is werkgeluk voor jongeren meer dan alleen flexibiliteit, duurzaamheid en pingpongtafels? Is er echt sprake van een generatiekloof, of liggen verschillende generaties dichter bij elkaar dan we vaak denken? En hoe stem je de opleidingen af op hun noden?
De sprekers delen hun scherpe inzichten over hoe werkgevers beter kunnen samenwerken met Gen Z, hoe je kan samenwerken met scholen en hoe je met opleidingen kan inspelen op de drijfveren van jongere werknemers.
De afsluitende walking dinner wordt deze keer verzorgd door Very Food catering uit Gavere.

Programma:
• 7:45 – 8:30: Ontvangst
• 8:30: Opening Congres & Update verenigingszaken BECAS vzw
• 8:50: Keynote Pascal Roskam (Lector Hogent) “Van babyboomers tot generaties X, Y en Z: De Generatiebril”
• 9:40: Keynote Robin Vanderelst (Horeca Forma Vlaanderen) “Belang van opleidingen in tijden van arbeidskrapte”
• 10:00 – 11:00: Break Out Sessies
­ – Noden en aanbod in opleidingen voor HR (Horecaforma & Horecafocus)
­ – Boeien en Binden van Gen Z in praktijk (Hogent & Mise en Place België)
­ – Aanbod stages & vraaggesprek met vakscholen (Spermalie/Piva/Ter Duinen)
• 11:00: Keynote Julien De Wit – “Hoe overleef ik Gen Z op de werkvloer?”
• 12:00 – 13:00: Walking Dinner & Netwerk

Over BECAS vzw
BECAS vzw werd in 2017 opgericht als kwaliteitslabel en feitelijke vereniging om inspiratie te delen onder haar stichtende leden via bijeenkomsten en evenementen. Onder impuls van de Covid19 crisis werd BECAS in 2021 omgevormd naar een vzw en streeft het na om als erkende beroepsfederatie de economische belangen van alle eventcateraars en feestzalen met eigen catering (NACE 56.210) te verdedigen.
Het eventcatering congres is een jaarlijks initiatief naast de verschillende andere informele bijeenkomsten waarbij leden tijdens het jaar samenkomen om de onderlinge verstandhouding te versterken en samenwerking te stimuleren.