De Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) organiseert tijdens Horeca Expo een demo waaraan 5 Vlaamse Hotelscholen met een afdeling Grootkeuken deelnemen. Als opdracht moeten ze een eigen creatie voorzien van een 3 gangen menu voor een gemeenschapskeuken. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.
Met het organiseren van deze demo, heeft V.V.G. een aantal doelstellingen voor ogen:
- Het creëren van nieuwe en originele feestgerechten.
- Het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés.
- De aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in grootkeukens.
- De nodige contacten leggen op de beurs binnen de sector.
- België als culinaire draaischijf van Europa verder dynamiseren.
- Het opwaarderen van de cateringsector en het promoten van het beroep van grootkeukenkok.
Tijdens de demo heeft tevens “De dag van de Grootkeukenkok” plaats. Alle leden van de provinciale verenigingen worden dan ook uitgenodigd om tijdens hun bezoek aan de beurs, eveneens de demo te volgen. Er is een doorlopende receptie in de nabijheid van de demokeuken. Er staat een ruime tribune opgesteld van waaruit de demo kan gevolgd worden. Een 30-tal genodigden (ereleden, sponsors, pers) zal het menu als VIP-gast degusteren.