Deze masterclass wordt georganiseerd door We’re Smart.
Gebruik van Psyllium voor het maken van glutenvrij brood: In deze workshop duiken
we in de wereld van glutenvrij bakken met pyllium als natuurlijk bindmiddel. Samen maken
we een rijk, voedzaam notenbrood dat barst van de herfstsmaken. We combineren de aardse diepte van eekhoorntjesbrood met de luxe aroma’s van herfsttruffel en de zachte, romige toets van geroosterde hazelnoten. Een geurige, ambachtelijke creatie die niet alleen glutenvrij is, maar ook een feest voor alle zintuigen.
Tanguy De Turck, socioloog van opleiding, koos voor een autodidactisch pad in de
gastronomie en ontwikkelde zijn kookkunst vanuit pure passie. Zijn liefde voor koken
ontstond thuis, waar hij al vroeg werkte met lokale producten. In 2005 startte hij samen
met zijn zus een brasserie in het vervallen kasteel van Flobecq, dat hij in 2018 omvormde
tot het gastronomisch restaurant Le Vieux Château. Zijn innovatieve, plantaardig gerichte
keuken leverde hem niet alleen een Michelinster op in 2023, maar ook 5 radijzen in de
We’re Smart® Green Guide, als erkenning voor zijn verfijnde, duurzame en
groentegerichte aanpak. Hij staat bekend om zijn originele smaakcombinaties, sterke
ecologische visie en lokale verankering.