VOOR DE 3E KEER OP RIJ VERKOZEN TOT BESTE BIER: GOUDEN CAROLUS WHISKY INFUSED

VOOR DE 3E KEER OP RIJ VERKOZEN TOT BESTE BIER: GOUDEN CAROLUS WHISKY INFUSED

De stemmen van de 11,000 bezoekers werden geteld en voor de 3e keer op rij kwam dezelfde winnaar uit de bus: Gouden Carolus Whisky Infused.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw reikte voor het 14de opeenvolgende jaar de ‘Zythos Consumententrofee’ uit aan het meest geliefde bier van het voorbije Zythos Bierfestival, het grootste bierevenement van België. De stemmen van de 11,000 bezoekers werden geteld en voor de 3e keer op rij kwam dezelfde winnaar uit de bus: Gouden Carolus Whisky Infused.
BEZOEKERS KIEZEN HUN FAVORIETE BIER
Het Zythos Bierfestival wordt sinds 2006 georganiseerd en groeide uit tot het grootste Belgische bierevenement. Tijdens de afgelopen editie in de Brabanthal te Leuven konden meer dan 11,000 bezoekers er op 27 en 28 april bij 106 Belgische brouwers en bierfirma’s proeven van maar liefst 575 verschillende bieren. Ieder jaar vraagt Zythos aan de bezoekers welke bieren bij hen het meest in de smaak vallen. Op een stemformulier wordt een persoonlijke top 3 ingevuld. Na telling van de ontvangen stemmen, kwam Gouden Carolus Whisky Infused opnieuw als winnaar uit de bus.
BIJZONDERE OVERWINNING VOOR BROUWERIJ HET ANKER
Voor het derde jaar op rij werd de ‘Whisky Infused’ versie van Gouden Carolus verkozen tot beste bier van het festival. Volgens de organisatie won het bier dit jaar zelfs met ruime voorsprong.
Brouwerij Het Anker wint zo voor de 4e maal de Zythos Consumententrofee, na eerdere winst in 2008 met ‘Gouden Carolus Hopsinjoor’. Ook dat is een record, want geen enkele brouwerij mocht de trofee vaker mee naar huis nemen.
“Het was vorig jaar al een unicum om twee jaar na elkaar de consumententrofee te winnen, dus drie keer na elkaar, dat is zeker uniek!” , zegt Freddy Van Daele, voorzitter van Zythos vzw “Waarschijnlijk heeft het bier ook wat meer bekendheid gekregen bij het groot publiek door de introductie van de 33 cl flesjes, maar het moet een lekker bier zijn, want anders win je geen drie keer na elkaar!”
De organisatie gaf daarnaast ook nog een prijs aan de brouwerij met de meeste stemmen over het hele gamma. Het Anker mag zich ook in deze categorie winnaar noemen.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top