17 – 20 nov 2024 | Flanders Expo Gent

Wijndomein De Steinberg

Wijndomein De Steinberg

Over ons

De percelen van wijndomein de Steinberg liggen in het Noord-limburgse Bree en Oudsbergen. De eerste aanplant gebeurde in 2016 op de Steenberg waar het perceel zon vangt op de oostelijke helling. De helling is ontstaan door de natuurlijke breuklijn die vertrekt vanuit Aken en een verval geeft van zo’n 30 meter. Dit maakt dat al de percelen rond ‘de steenberg’ zeer interessant is voor wijnbouw omwille van de bodemstructuur.

De totale oppervlakte van de reeds aangeplante wijngaarden bedragen 25 hectare, waar het grootste gedeelte ( 22 hectare ) in Oudsbergen is gelegen. Door de nabijheid van de Maas en de natuurlijk breuklijn beschikken we over een zand-lemige ondergrond met veel stenen. De hoeveelheid aan mineralen komen de wijnstokken ten goede. Deze stabiele ondergrond zorgt voor een ware smaaksensatie.

Begin oktober oogsten wij onze druiven met de hand – dit om alles zo puur mogelijk te houden, wat een garantie bied op de uitgesproken smaak en heerlijk bouquet van onze wijnen. Wij maken er een echt familiegebeuren van.

Na de oogst gaan wijnmaker Maxim Geunis en eigenaar Dominique Dedecker met de beste materialen in de cuverie aan het werk om jaar na jaar prachtige wijnen te maken.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top