Laat je inspireren door de rijkdom aan producten die typisch zijn voor onze regio’s en start een degustatietocht, begeleid door gedreven Waalse producenten en onze lokale cateraar.
Mis onze masterclass niet, op dinsdag 18, van 11.15 tot 12 uur, gepresenteerd door onze ambassadeur Logan Depuydt, chef-kok van restaurant L’Artiste in Falaën.
De EuroFoodArt-campagne (2024-2026) die medegefinancierd wordt door de Europese Unie plaatst de authenticiteit van regionale producten in de kijker met een BOB (Beschermde Oorsprongsbenaming) en BGA (Beschermde Geografische Aanduiding).
Dit initiatief belicht de onvergelijkbare smaken van onze regio’s en het prestige van 13 culinaire meesterwerken, waaronder :
– Beurre d’Ardenne BOB
– Fromage de Herve BOB
– Crémant de Wallonie BOB
– Vin des Côtes Sambre et Meuse BOB
– Vin Mousseaux de Qualité de Wallonie BOB
– Jambon d’Ardenne BGA
– Saucisson d’Ardenne BGA (alsook Pipe en Collier d’Ardenne BGA)
– Pâté gaumais BGA
– Escavèche de Chimay BGA
– Plate de Florenville BGA
– Vin de Pays des Jardins de Wallonie BGA
– Saucisson gaumais BGA
– en ons laastse product: Miel wallon BGA
Smakelijk 😊
