Brouwerij der Trappisten

Brouwerij der Trappisten

Over ons

De Abdij van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Westmalle – zoals de abdij voluit heet – is een van de verschillende Trappistenkloosters in België en behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Strikte Observantie. De monniken ervan worden vaak ‘Trappisten’ genoemd, verwijzend naar de abdij in het Normandische La Trappe waar deze orde ontstond.

Toen deze Trappisten eind 18e eeuw op de vlucht moesten voor de Franse Revolutie, kregen ze van de Antwerpse bisschop een kleine Kempische boerderij met de toepasselijke naam Nooit Rust toegewezen. Op die plek in Westmalle stichtten ze in 1794 hun klooster. Gedreven door hun sterke arbeidsethos, zorgden ze ervoor dat de arme heide- en moerasgronden werden ontwikkeld tot vruchtbare landbouwgrond.

Naast de boerderij ontwikkelden ze nog andere activiteiten zoals een bakkerij, kaasmakerij en de bekende brouwerij. Hiermee voorzien ze in hun eigenlevensonderhoud. En met wat ze materieel kunnen missen, steunen ze andere abdijen en allerhande liefdadigheidsprojecten.

De trappistenbieren van Westmalle – De Extra, Dubbel en Tripel – worden volgens traditioneel recept binnen de muren van de abdij gebrouwen. Daarbij gebruiken ze alleen natuurlijke ingrediënten zoals gemoute gerst en 5 variëteiten hopbloemen. In elke fles zit ook een klein beetje zelfgekweekte Westmalle gist die het bier zijn volle smaak geeft en het verder laat evolueren. Zo is elk brouwsel uniek.

Products

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top