Gérard Bertrand ons in de unieke setting van een ontheiligde kerk in Aalst een onvergetelijke Masterclass gewijd aan zijn nieuwe boek, Le Vin Multidimensionnel. Voor hem is wijn meer dan alleen een drankje; het is een multidimensionaal kunstwerk, een ware symfonie voor de zintuigen.
Met aanstekelijke passie nodigde hij ons uit om zijn wereld te verkennen, waar biodiversiteit en biodynamica een centrale rol spelen in een wijnbouw die zowel respectvol als visionair is. Centraal in zijn filosofie staat het mengen, dat hij omschrijft als de Everest van elke wijnmaker. Een kunst met een hoofdletter A, waar terroir, druiven en tijd samenkomen om uitmuntendheid te herdefiniëren.
Op deze plek, die doordrenkt is van sereniteit en mysterie, hadden we het voorrecht om zeven uitzonderlijke wijnen te proeven, elk gesublimeerd door opmerkelijk goed gecombineerd eten, waardoor al hun complexiteit zichtbaar werd. De uitleg van Gérard Bertrand, versterkt door de unieke sfeer van de omgeving, nam ons mee op een uitzonderlijke zintuiglijke reis, door iedereen geprezen als een onvergetelijke ervaring.