Wild plukken in Noord-Europa

Cueillette sauvage en Europe du Nord

Beschrijving

Omdat we duidelijk vanuit de feedback van onze chefs te verstaan kregen dat het draagvlak van certificaten zoals oa Bio heel belangrijk zijn, zeker in hun werking naar communicatie, zijn we aan het werk gegaan om wildpluk een draagvlak te geven.

Een hele uitdaging, omdat we een bos en of een moeras niet kunnen certificeren zoals het gebeurd op een stuk land bij een bio certificaat.

Vandaar volgende criteria die we voeren, dit met de nodige ondersteuning vanuit de Letse overheid, die ons het certificaat erkennen na 1 jaar operationeel te zijn.
Vergelijkbaar met de certificering van de Michelin gids, die behalve het product ook het volledige concept beoordeeld.

– Met de hand geplukt.
– In seizoen.
– Uit natuurreservaten.
– Bulk verpakking (zo weinig mogelijk verpakkingsmateriaal).
– Duurzaam transport (coöperatie met bosbeheer)
– Korte keten tot de chef.

In bijlage het logo en foto’s van de producten die hier vandaag al onder vallen.

– Premature dennenappels.
– Dennetoppen.
– Cloudberry
– Echte bosaardbei.
– Wilde blauwe bes.
– Wilde veenbes.

De visie van Yr.Farm is wildpluk bewust en transparant te maken, waar de biodiversiteit van de natuur centraal staat.

Yr.Farm Team.

Media

Scroll naar top