17 – 20 nov 2024 | Flanders Expo Gent

Puro Coffee opent eerste regenwoud reservaat in Oeganda!

Puro Coffee opent eerste regenwoud reservaat in Oeganda!

Het Chimp Corridor reservaat is het eerste Puro regenwoud reservaat in Oeganda en het achttiende reservaat sinds de oprichting van Puro Fairtrade Coffee. Zo beschermt Puro nu al meer dan 85.000 voetbalvelden aan bedreigd regenwoud!

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Het Chimp Corridor reservaat beschermt de rijke biodiversiteit van het Albertine Rift, waaronder chimpansees en vele andere endemische soorten nijlpaarden, hyena’s en vogels zoals de Papyrusfiskaal. Het resterende bos verdwijnt snel, ondanks de aandacht die veel lokale en internationale natuurbeschermings-NGO’s er de afgelopen 10 jaar aan hebben besteed.

Puro werkt samen met de Engelse natuurbeschermingsorganisatie
World Land Trust. De wereldbekende natuurdeskundige en documentairemaker Sir David Attenborough is peter van deze organisatie. Voor elk kopje Puro-koffie dat je drinkt, koopt Puro stukken bedreigd regenwoud aan en beschermt deze tegen ontbossing.

Intussen heeft Puro Fairtrade Coffee al 18 Puro regenwoudreservaten in 11 koffieproducerende landen. Dat is goed voor de bescherming van zo’n 86.937 voetbalvelden aan bedreigde fauna en flora!

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top