Orbisk presenteert een oplossing om voedselverspilling tot 50% te verminderen

Beschrijving

Orbisk is een Nederlandse startup die ernaar streeft het wereldwijde voedselsysteem duurzamer te maken, waardoor professionele keukens hun voedselafvalstroom tot 50% kunnen verminderen met hun volledig geautomatiseerde voedselverspillingsmonitoringservice. Met de verzamelde gegevens kunnen professionele keukens hun inkoopproces aanpassen en optimaliseren, waardoor duizenden kilo’s en tienduizenden euro’s per jaar worden bespaard.

Strijd tegen klimaatverandering
Volgens Project Drawdown is het verminderen van voedselverspilling de #1 oplossing om klimaatverandering aan te pakken. De restaurantindustrie verspilt miljarden kilo’s eetbaar voedsel per jaar, wat resulteert in vervuiling (teelt, landbouw, transport) en miljarden kilo’s CO2 die vrijkomen in de atmosfeer. En dat komt vooral door een gebrek aan kennis. U kunt uw voedselverspilling immers niet verminderen als u niet weet hoeveel u verspilt.

Hoe werkt Orbisk?
De missie van Orbisk is om hotels, restaurants en cateraars in staat te stellen voedselverspilling te monitoren en te bestrijden. Met behulp van beeldherkenningstechnologie identificeert Orbisk welk soort ingrediënt wordt verspild en hoeveel. Chef-koks, keukenpersoneel en ondernemers hebben toegang tot een online dashboard met alle gegevens die uit de monitor worden verzameld. Ze kunnen per week, dag of ingrediënt zien hoeveel ze weggooien en op welk tijdstip van de dag. Hierdoor kunnen ze terugkerende verliezen herkennen en hun hele kookproces aanpassen om voedsel en geld te besparen en goed te zijn voor het milieu.

Meer weten over Orbisk en het team ontmoeten? De Nederlandse start-up zal tijdens de Horeca Expo aanwezig zijn op stand 4.109 (hal 4). Als u een afspraak wilt maken of meer informatie wilt, neem dan contact op met Claudia Cyndecki Delcol (Marketing & PR Manager) via claudia@orbisk.com.

Media

Website

Youtube

Downloads

Scroll naar top