Nieuwe MEIKO vaatwas- en glazenspoelmachines wassen en drogen in recordtijd

Beschrijving

Tijdens Horeca Expo 2019 introduceert MEIKO Belgium een nieuwe serie voorlader vaatwasmachines en glazenspoelmachines, de M-iClean U. De belangrijkste vernieuwing betreft de geïntegreerde energieterugwinning, ComfortAir genaamd. Een groot roestvrijstalen oppervlak in combinatie met het toegevoerde koude leidingwater zorgt ervoor dat de wanden van de machine optimaal afkoelen. Het condensatie-effect dat hierdoor ontstaat heeft vele voordelen:

1. 30 seconden sneller: per wascyclus wordt met de nieuwe energieterugwinning 30 seconden kostbare tijd bespaard.

2. Tot 80 procent dampreductie. Bij het openen van de machine ontsnapt geen zichtbare damp meer uit de machine. Hierdoor beslaan de brillenglazen niet meer bij het openen, blijft het ruimteklimaat aangenaam en wordt vochtschade aan de meubels voorkomen.

3. ComfortAir zorgt voor een beter droogresultaat door de reductie van restvocht – tot 98 procent bij borden en tot 75 procent bij glazen. Daardoor is in combinatie met het omgekeerde osmose systeem, de optionele GiO-MODULE van MEIKO, het poleren door het personeel niet meer nodig. Glasbreuk wordt hierdoor aanzienlijk gereduceerd en het vaatwerk is sneller gereed voor hergebruik.

4. ComfortAir bespaart waardevolle energie omdat de hete damp niet uit de machine ontsnapt, maar wordt gebruikt om het koude aanvoerwater te verwarmen. Het resultaat: tot 21 procent lagere exploitatiekosten.

Ander groot voordeel van de nieuwe M-iClean U is dat het afvoersysteem en het omgekeerde osmose systeem nu volledig geïntegreerd zijn in de machine. Dat is uniek in de branche. Hierdoor is minder ruimte nodig en behoren voorbereidende maatregelen tot het verleden, waardoor installatie- en onderhoudskosten worden bespaard. En uiteraard zijn alle eigenschappen die zich bij de vorige serie al bewezen hadden gebleven.

Tijdens de beurs geeft MEIKO de hele dag door live demonstraties waardoor de bezoekers alle voordelen van de nieuwe machines zelf kunnen ervaren.

Scroll naar top