een duurzame drinkervaring

Beschrijving

ecologisch duurzaam
sinds de oprichting van fritz-kola zijn onze flessen onverschrokken. we zijn en blijven volledig toegewijd aan het idee om niet alleen de drankjes, maar ook ons milieu beter te maken.

er zijn veel goede redenen voor glas:

de flessen kunnen binnen de zeven jaar dat ze worden gebruikt tot 50 keer worden bijgevuld. de afgeleefde glazen flessen worden vervolgens omgesmolten en opnieuw gegoten. glazen flessen worden weer glazen flessen.
met glas ontsnapt noch kooldioxide noch zuurstof uit de lucht – wat op zijn beurt het geval is bij petflessen en dus een verlies aan kwaliteit en koolzuur mogelijk maakt.
bovendien blijven de drankjes in de glazen fles altijd geur- en smaakloos.
het is voor ons belangrijk om te vertrouwen op regionale productie om de afstand tussen ‘gebotteld’ en ‘geopend’ zo kort mogelijk te houden. daarnaast letten we tijdens het bottelen op efficiënt gebruik van hulpbronnen en hernieuwbare bronnen:
momenteel worden onze dranken gebotteld in vijf fabrieken verspreid over duitsland. hiervoor werken we samen met contractbottelaars, die anders vooral mineraalwater bottelen. in de toekomst willen we dit web nog strakker maken om transportroutes verder te minimaliseren.
voor onze maten 0,33 en 0,5 liter gebruiken we poolflessen: deze worden door verschillende fabrikanten gebruikt en kunnen dus naar alle bottelaars gebracht worden. het herbruikbare systeem is dus niet alleen ecologisch verantwoord, maar stelt ook banen in de regio veilig

Media

Website

Youtube

Downloads

Scroll naar top