17 – 20 nov 2024 | Flanders Expo Gent

Horeca: 8 conseils de planning pour une équipe plus productive
SHYFTER

8 Horeca rooster tips voor een productiever team

Er komt meer kijken bij horeca werkroosters dan alleen het koppelen van namen aan tijdsblokken.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

1. Creëer een routine voor het maken van roosters
Bij het maken van nieuwe roosters is consistentie van groot belang. Het beste is als dit elke week op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip gebeurt (of elke twee, drie of vier weken, afhankelijk van uw systeem).

Dus als u bijvoorbeeld besluit om het nieuwe rooster op zondag om 16.00 uur te plaatsen, dan moet dat altijd op zondag om of voor 16.00 uur gebeuren. U kunt deze ingewikkelde taak makkelijker maken door een routine te creëren voor het maken van roosters. Consequent zijn helpt uw werknemers ook om te weten wat ze kunnen verwachten.

Ze weten dat ze tot een bepaalde dag hebben om u op de hoogte te brengen van hun beschikbaarheden. Bovendien kunnen ze erop vertrouwen dat de nieuwe planning altijd op hetzelfde moment wordt gepubliceerd.

2. Houd rekening met de sterke punten van uw werknemers en de behoeften van uw bedrijf
Simpel gezegd is het de bedoeling dat u uw beste mensen altijd inplant op de drukste momenten.
Op die manier weet u zeker dat u op hen kan rekenen wanneer het bedrijf hen het meest nodig heeft.

Ook is het goed om rekening te houden met de sterke punten van de werknemer bij het overwegen van waar en wanneer te plannen. Is een werknemer efficiënter dan een ander? Misschien moet hij worden ingeroosterd tijdens de chaotische drukte van de lunch. Is de ene werknemer socialer dan de andere?

Misschien moet hij worden ingeroosterd tijdens de meer ontspannen diner shift, wanneer de klanten waarschijnlijk een uur of twee aan tafel blijven en de interactie met de klant belangrijker is. Overweeg om de sterke punten in te zetten waar we ze het meest nodig zijn.

3. Geef iedereen een kans om tijdens de meest populaire shift te werken
Om eerlijk te zijn, plan iedereen op regelmatige basis in voor de meest populaire dienst.

Zorg ervoor dat u tijdens een personeelsvergadering vermeldt dat iedereen deze kans krijgt. Leg uit waarom dit gebeurt, zodat het geen jaloezie oproept.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top