Wijngaard Kaas BV

Over ons

Reypenaer is het resultaat het vakmanschap van drie generaties familie Van den Wijngaard. Een familie, die zich met bijzonder veel toewijding, specialiseert in het rijpen van kaas. Het mysterie van de bijzondere smaakontwikkeling tijdens de rijping van Reypenaer kaas is groot. Het is een samenspel van meerdere omstandigheden, met waarschijnlijk als belangrijkste factor het in ruim 110 jaar opgebouwde microklimaat in het oude kaaspakhuis aan de Oude Rijn in Woerden, in 1906 gebouwd voor de rijping van Goudse kazen uit het groene hart van Nederland. Het kazen keren en verzorgen is nog steeds handwerk door ervaren ambachtslieden.
Het ventileren van het kaaspakhuis gebeurd nog steeds door luiken te openen op het moment dat de buitenlucht goede invloed heeft op de omstandigheden. Door het jaar wisselen lagere en hogere temperaturen, meer vochtigheid in de lucht en drogere lucht, elkaar af. De rijpingsomstandigheden variëren zo op een natuurlijke manier en verklaren de complexiteit van smaken en geuren. De kazen maken alle seizoenen mee en verliezen in de tijd veel aan gewicht (ze bedrogen), terwijl de smaken en geuren intenser worden en de textuur verandert. Reypenaer kaas biedt verschillende horecaconcepten.

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op