Wijndomein Hoenshof

Wijndomein Hoenshof

Over ons

Prof. Dr. Ghislain Houben startte zijn wijnverhaal in het gehucht Hoenshoven te Borgloon. In 2002 plantte Ghislain zijn eerste wijnranken op gronden die in de familie zijn sinds 1907. Ook zijn zoon Jerom, die opgroeide tussen de wijnvaten, is gebeten door de wijnmicrobe.

Ghislain heeft een uitzonderlijke kennis van het vinificatieproces. Zoals zijn titel al doet vermoeden is bestuderen en creëren zijn passie. Dit resulteert in een divers gamma aan wijnen; zowel ‘klassieke’ witte en rode wijnen, als unieke creaties.

In 2018 nam Jerom de fakkel over van Ghislain en is hij de vaste wijnmaker van de Hoenshof wijnen. Ook de hoeveelheid aan wijngaarden breidde uit: Jerom maakt jaarlijks wijn van 32 hectare aan wijngaarden, onderhouden door partners met veel liefde voor het product en de focus op duurzaamheid.
Zo zijn alle nieuwe wijngaarden biologisch gecertificeerd met het oog op het creëren van residuvrije wijnen.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top