Wij zijn SAKENOMism, een online sake winkel in Amsterdam. Onze missie is “Maak sake een van de meest populaire en meest verkrijgbare dranken in de Benelux”. Hoewel het tegenwoordig veel gemakkelijker is om sake buiten Japan te vinden, is het in het buitenland nog steeds niet erg bekend of begrepen. Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat sake en kaas de perfecte combinatie vormen? Sake past niet altijd goed bij Japans eten, maar ook bij westers eten. Onze droom is om je alles over sake te leren, zodat je vol vertrouwen kunt kiezen tussen brouwsels, het correct kunt combineren met eten om je gastronomische ervaringen te verbeteren, en er net zoveel van kunt genieten als wij… Wees een SAKENOMI (iemand die dol is op het drinken van sake) met ons!
Sake “Rice Wine” from Japan
Over ons
Products

Sakagura no Ume-shu (Japanese plum sake)
Sakagura no Ume-shu wordt gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde pruimen en zuiver grondwater. Deze verfijnde en elegante umeshu heeft een prachtig zacht aroma dat liefhebbers van Japanse sake eraan herinnert hoe hun oma het vroeger maakte. ‘Sakagura’ betekent ook ‘brouwerij’ en ‘Sakagura no ume-shu’ betekent ‘umeshu van onze brouwerij’, dus deze sake vertegenwoordigt alle umeshu die
Toon product »
Kinokawa Nigori-shu
Nigori-shu, of troebele sake, wordt gemaakt door de vloeistof gedeeltelijk te filteren met een grof gaas, waardoor wat vaste rijstkorrels erdoorheen kunnen ziften. Deze medium-body sake heeft een groene appel, banaan en een vleugje graanaroma. De textuur is romig en glad met een zoetheid die zich over je gehemelte verspreidt. De melkachtige textuur past goed
Toon product »
Tokubetsu Junmai Genshu Kinokawa 13
Won brons voor Junmaishu op IWC, 2021 Tokubetsu Junmai Genshu 13 gebruikt alleen Yamadanishiki, een van de beste rijstsoorten, samen met puur ondergronds water van de berg Taradake. Maar het geheim achter de zachte textuur en stevige umami-smaak van deze sake is de expertise van de Toji (hoofdbrouwer). Met een van nature laag alcoholgehalte (13%)
Toon product »
Liqueur Yuzu
Likeur Yuzu is gemaakt van yuzus afkomstig uit Kochi, de grootste yuzu-groeiende regio van Japan. De unieke citrustoets is te danken aan het feit dat zowel het sap als de schil in het brouwproces zijn verwerkt. Deze sake balanceert ook zuurgraad en zoetheid, waardoor een aangenaam soepele drank ontstaat. Het is het beste op zichzelf
Toon product »
Umegae Sparkling Sake
Goud gewonnen bij The Fine Sake Awards Japan, 2019. Umegae Sparkling Sake wordt gebrouwen met wijn en sake-gist, waardoor een unieke smaak ontstaat die het zoet en zuur van de sake-rijst in evenwicht brengt. Deze sake is mild (8% alcohol), helder en wordt beschouwd als een Japanse champagne, waardoor het de favoriete drank is voor
Toon product »
Buono (Tokubetsu Junmai Genshu)
Bouno is gemaakt voor wijnliefhebbers, en zoals de naam al aangeeft, is het gemaakt om van te genieten bij Italiaanse gerechten. Deze sake is gemaakt van Yamada Nishiki, een van de beste rijstsoorten, en doordat hij niet verdund wordt, heeft hij zijn originele, knapperige smaak behouden. Bouno heeft hetzelfde alcoholpercentage als wijn (13%), waardoor het
Toon product »
William Adams
William Adams, in het Japans bekend als Anjin Miura, was een Engelse zeevaarder die in 1600 via het Nederlandse schip De Liefde in Japan aankwam. Adams hielp bij het opzetten van Engelse en Nederlandse handelsposten voor de Oost-Indische Compagnie in Hirado. Tijdens zijn leven bouwde hij zoveel respect op bij het Japanse volk dat ze
Toon product »
Zuikan Junmai Aigamo Noho Rice
Zuikan Junmai Aigamo Noho Rice wordt gefermenteerd met rijst die is verbouwd volgens de praktijk van rijsteendteelt. Hier gaan eenden het rijstveld in om insecten te eten en de grond te bemesten, zodat de rijst vrij is van pesticiden en kunstmest. Dit zorgt voor een hoogwaardige afwerking met een rijke maar delicate umami-smaak. Het aanvankelijke
Toon product »
Kinokawa Nagasaki Doburoku
Bewolkte mousserende sake met een gezonde twist. Doburoku is een ongeraffineerd brouwsel dat technisch gezien niet als ‘sake’ kan worden aangemerkt. Shimabara, Nagasaki, is van oudsher beroemd om de productie van doburoku, en deze sake is de eerste in Nagasaki die door een sake-brouwerij wordt geproduceerd. Omdat doburoku niet geraffineerd is, creëert het een duidelijk
Toon product »
Kinokawa Taru-sake
Goud gewonnen voor Futsu-shu op IWC, 2019. Er is een schaars aantal professionele vatenmakers in Japan. En Kinokawa Taru-sake wordt met trots gemaakt in een Yoshino cederhouten vat gemaakt door Yasushi Ichinose, de enige vatmaker in Nagasaki. ‘Taru’ vertaalt naar ‘vat’ en ‘Taru-sake’ naar ‘sakevat’, wat een herinnering is om te genieten van het elegante
Toon product »
Iikaze Junmai Daiginjo
Unieke pittige gearomatiseerde Junmai Daiginjo, dankzij de oudste sake rijst Omachi. Iikaze Junmai Daiginjo wordt gefermenteerd met Omachi, een 130 jaar oude historische sake-rijst. De sake geeft langzaam een zachte, droge smaak af die de naam ‘Iikaze’ aanvult, wat zich vertaalt naar ‘aangename bries’. Het aroma is mild en fruitig, beginnend met een verfrissende kiwi-smaak
Toon product »
Bishonen SEIYA Junmai-shu
Winnaar platina award bij Kura Master 2019 Het aroma is mild en lekker fruitig als een banaan en gestoomde rijstsmaak van de tafelrijst Hinohikari. Deze sake gebruikt 80% tafelrijst en 20% sakerijst. De smaak is rijk aan zoetheid en umami dankzij de gebruikte tafelrijst. De bitterheid versterkt op elegante wijze de zoetheid en maakt de
Toon product »
Bishonen KENMON Junmai Ginjo
Elegant aroma en verfrissende smaak zijn heerlijk om gekoeld van te genieten! Platinum Award op de Kura Master 2022 in Frankrijk Gouden medaille bij The Fine Sake Award 2022 Winnaar gouden prijs bij London Sake Challenge 2014 Het aroma is zacht en elegant romig als een rijstwafel, omdat het 80% tafelrijst en 20% sakerijst gebruikt.
Toon product »
Alps Masamune Junmaishu FUKETSU CHOZO
Gouden medaille bij The Fine Sake Awards Japan 2016. Alps Masamune Junmai-shu Fuketsu Chozo wordt voor het bottelen een half jaar bewaard in een grot in een afgelegen bergachtige hooglandvallei. Gedurende deze tijd blijven micro-organismen hun werk doen en helpen ze de kenmerkende, milde smaak te creëren. De sterke maar scherpe smaak is vluchtig met
Toon product »
Alps Masamune Tokubetsu Junmai HITOGOKOCHI
Een publiekslieveling voor wijnliefhebbers. Hitogokochi is een naam van de rijst uit Nagano die wordt gebruikt voor luxe sake. De rijstpolijstverhouding is 65%, maar die van de koji-vormrijst is 60%, wat een sterke smaak en een diep aroma creëert. Alps Masamune Tokubetsu Junmai Hitogokochi heeft een fruitig aroma zoals peer en lichte ahornsiroop. Glad en
Toon product »
Alps MASAMUNE Junmai Daiginjo
Gouden medaille op de 2016 The Fine sake Awards Japan als grote sake voor een wijnglas Gold Award op de Kura Master 2020 in Frankrijk Sake met vijf Vinitaly-sterren! Gebruik 100% van de lokale sake-rijst en heeft de laagste polijstverhouding van de sake-merken van de brouwer, wat een elegant en rijk aroma realiseert. Alps MASAMUNE
Toon product »