Houblonesse

Over ons

Houblonesse, de subtiele smaak van hopscheuten verwerkt in edele en eerlijke streekproducten

HOUBLONESSE, EEN EDEL STREEKPRODUCT
Wanneer de subtiele smaken van de hopscheuten samenkomen met andere natuurlijke aroma’s, ontstaat een edel huwelijk dat elke fijnproever bekoort. ‘Houblon’ en ‘duchesse’ versmelten samen tot Houblonesse, een exclusief en ambachtelijk merk dat de hopscheuten tot de adelstand verheft.

HET WITTE GOUD VAN POPERINGE
Hop is alomtegenwoordig in de streek rond Poperinge. De hopscheuten – de jonge uitlopers van de hopplanten die in het voorjaar geoogst worden – zijn een ware delicatesse. Gegeerd door topchefs en fijnproevers, worden ze het ‘witte goud’ genoemd. Hopscheuten worden met de hand en heel veel zorg geplukt. Een arbeidsintensief en tijdrovend werk dat er een kostbaar en exclusief product van maakt.

ZEG NIET ZOMAAR HOP TEGEN HOPSCHEUTEN
Velen denken (onterecht!) dat hopscheuten een bittere smaak zouden hebben. Dat misverstand komt doordat de scheuten verward worden met de hopbloemen. Die laatste worden verwerkt in bier en zorgen voor de bittere smaak. Hopscheuten hebben echter een verfijnde, heel subtiele, aardse smaak. En die vind je terug in de producten van het Houblonesse-assortiment.

CIRCULAIRE ECONOMIE
Houblonesse levert een bijdrage aan de circulaire economie door te werken met een reststroom: in de streekproducten worden niet alleen de hopscheuten, dan wel de stengels van deze hopscheuten verwerkt, die anderzijds weggegooid worden.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Houblonesse wordt gemaakt in het maatwerkbedrijf Sowepo vzw door mensen die moeilijker in het reguliere circuit een kans krijgen om hun talenten te ontplooien.

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top