Filliers Distillery

Over ons

Aan de oevers van de Leie, in het pittoreske Bachte-Maria-Leerne in België, verscholen tussen de uitgestrekte weiden en graanvelden, maakt Filliers Distillery sinds 1880 premium spirits zoals graanjenevers, fruitjenevers, gin, whisky en vodka. Het ambachtelijke stookproces bij Filliers in traditionele koeren alambieks is een zeer delicate evenwichtsoefening waarbij het vakmanschap en jarenlange ervaring van 5 generaties meesterstokers een grote rol speelt. Filliers distilleert en coupeert volgens een zorgvuldig bewaard familiegeheim, dat door stichter Karel Lodewijk Filliers aan de vier volgende generaties meesterstokers werd doorgegeven om tot de meest exquise gedistilleerde dranken te komen.
In 1880 bekwam Karel Lodewijk Filliers, betovergrootvader van de huidige generatie, de vergunning om zijn ‘jeneverbranderij’ op te richten te Bchte-Maria-Leerne, in opvolging van de vroegere, in 1863 door brand geteisterde landbouwstokerij. Karel Lodewijk bleef gedurende verschillende jaren zijn recept verfijnen tot er ambachtelijke Graanjenever van de hoogste kwaliteit ui zijn distilleerkolf druppelde. Tot op de dag van vandaag, stookt Filliers Distillery, op dezelfde beproefde ambachtelijke manier van weleer, waarbij alles, van de graanverwerking tot het bottelen, in huis wordt gedaan.
De volgende generaties hebben echter niet stil gezeten. Zo ontwikkelde Firmin Filliers in 1928 een gin met Belgische hop, die tegenwoordig opnieuw op de markt is onder de naam Filliers Dry Gin 28. De ontwikkeling van deze gin was een evidente keuze, gezien gin eigenlijk een afgeleide is van jenever. Verdere productinnovaties zoals whisky, advokaat of fruitjenever bleven volgen, waarbij de respect voor de ambacht altijd primeerde.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top