In 1869 kocht Karel Lodewijk Filliers landbouwgrond aan om een landbouwbedrijf te beginnen. Het duurde echter niet lang voordat zijn neef Kamiel Filliers in 1880 een vergunning kreeg om naast de landbouwactiviteiten ook alcohol te beginnen stoken. Al vijf generaties lang wordt er verder gebouwd op de eerste stappen die Karel Lodewijk Filliers gezet heeft. Van het uitbreiden van de site tot het creëren van nieuwe producten. Als één van de laatste warme stokerijen in België stookt Filliers Distillery vandaag nog steeds volgens een goed bewaard familiegeheim. De site heeft drie aparte stokerijen waardoor ze bij Filliers Distillery een groot aanbod aan verschillende spirits kunnen creëren.
In de loop van de jaren werd het aanbod aan jenevers steeds verfijnd en uitgebreid. Naast de traditionele graanjenevers en andere jenevers en likeuren, produceert Filliers ook een eigen gin en whisky. Daarnaast is Filliers Distillery in de Benelux ook één van de grootste stokers van moutwijn, een basisproduct voor jenevers en levert dit aan alle afzetlanden (België, Nederland en Québec in Canada). Vandaag wordt het bedrijf geleid door Bart Cnudde, de eerste CEO zonder achternaam ‘Filliers’
