17 – 20 nov 2024 | Flanders Expo Gent

Dierendonck Butchery

Dierendonck Butchery

Over ons

The Butchers Culture

Voor Dierendonck zijn ambacht, terroir en passie sleutelwoorden. Ze maken dat we zijn wie we nu zijn: beenhouwers in hart en nieren. Met respect voor onze dieren, de natuur en liefde voor de smaak. Dit zijn de waarden en normen waar we voor staan. Ook de boeren waarmee wij samenwerken delen dezelfde waarden. Deze manier van werken zorgt voor het eerlijkste en lekkerste vlees. Dierendonck is een familie van slagersambacht.

Charter

I. De herkomst van het dier moet volledig gekend zijn. Onze dieren kennen maximaal twee boerderijen tussen geboorte en slachten. Alle informatie is traceerbaar

II. Het dier geniet van een vrije uitloop. Onze dieren staan minimaal 6 maanden per jaar op de weide

III. De dieren worden gevoed met gras en lokaal geproduceerd voeder

IV. De leefomgeving is optimaal en stressvrij. Onze dieren worden met respect behandeld en krijgen ruimte om te leven.

V. De kweker moet de filosofie “ambacht, terroir en passie” van Dierendonck volgen en nastreven

VI. Het vlees wordt “from field to fork” en met de hoogst prioriteit voor hygiëne behandeld

VII. De kweker zoekt naar methodes die bijdragen tot een hogere biodiversiteit in de toekomst. Het land waarop onze dieren worden gekweekt, draagt bij tot een gezond en weerbaar milieu met aandacht voor behoud van natuurlijk landschap

VIII. We werken volledig transparant waarbij we geen geheimen hebben voor de consument. Onze deur staat open voor wie meer wil weten over onze zoektocht naar de toekomst van eerlijk vlees

IX. Het dier moet met respect en zo weinig mogelijk stress geslacht worden. Slachten gebeurt zo snel (max. 4u tussen hoeve en slachthuis) en pijnloos mogelijk. Dierenwelzijn staat voorop

X. Onze slagers versnijden het vlees met respect en kennis van ambacht volgens het nose to tail principe. Ieder stuk verdient respect

Producten

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top