Brasserie Lion

Over ons

De Brasserie Lion produceert biologisch ambachtelijk bier.
Alexis begon op 14-jarige leeftijd met brouwen na een wetenschapsles. Sindsdien heeft de passie voor de brouwwereld hem nooit meer verlaten. Al heel vroeg ontstond het idee om een ​​ambachtelijke brouwerij te lanceren. .
Aan het einde van zijn studie besloot hij actie te ondernemen. Begin 2015 werd “Brasserie Lion” officieel geopend in de kelder van Alexis ‘ouders in Waterloo.
Begin 2018 verhuisde de brouwerij om te groeien naar een oude boerderij ten zuiden van Eigenbrakel.
Op 1 april 2020 verhuisde de Brouwerij weer, deze staat nu in Nijvel.

Vanaf het begin werd het “Brasserie Lion project gedreven door één idee, om alle grenzen van de brouwwereld te verleggen, namelijk “de meest innovatieve brouwerij van België” te zijn.

Vanuit elk oogpunt schudden we de kaarten en veranderen we de manier waarop we dingen doen om het altijd beter te doen.
Dus in elk aspect innoveren we:
– eerste ambachtelijke brouwerij die aluminium flessen gebruikt
– de beste biologische bieren van België
– we ontwikkelen onze eigen brouwapparatuur om bieren te maken die buiten de gebaande paden gaan en voortdurend de grenzen verleggen
– we hebben onze eigen hopcultuur opgezet om unieke variëteiten te creëren en de kortsluiting te bevorderen door ons dichter bij de boeren te brengen.
– we hebben onze eigen gerstcultuur opgezet, geteeld in België
– om zo dicht mogelijk bij onze klanten te zijn, creëren we een nieuw distributiemodel per post en herdefiniëren we het distributiemodel
– elk kwartaal organiseren we evenementen in de brouwerij om direct contact te hebben met onze klanten en om onze brouwerij om te vormen tot een biergeek hub
We lanceren een speciale editie-programma, elke maand brengen we een nieuw bier uit dat slechts één maand verkrijgbaar is.
Bij Brasserie Lion staan ​​smaak en innovatie centraal in het project, dat is wat ons zo bijzonder maakt => “Special like I am”.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top