BMD – Bio Materials Digester

BMD – Bio Materials Digester

Over ons

BMD – Bio Materials Digester is een composteermachine voor al uw voedselafval die een vloeibaar eind product geeft (grijswater). Onze machines kunnen voedselresten binnen 24/48 uur composteren tot vloeibaar grijswater, dat gemakkelijk op het bestaande riool kan worden geloosd. Onze composteermachines zorgen er voor dat u heel eenvoudig van uw voedselafval afkomt. Alles wat u door de dag heen aan voedselafval heeft kan ter plekke gecomposteerd worden tot grijswater.

Wij hebben composteermachines die vanaf 10 kilo t/m 10.000 kilo voedselafval per dag kunnen verwerken. Met onze speciale enzymenmix composteert uw voedselafval snel zonder enige moeite. Vanaf nu geen gedoe meer met voedselafval.
Voordelen van onze composteermachines
– Hygiënische werkomgeving.
– Voedselresten worden binnen 24 uur omgezet in grijswater.
– Eenvoudig aan te sluiten op de bestaande afvalwaterleiding.
– Veilige en eenvoudige bediening met weinig onderhoud.
– Vermindert ongedierte en insecten.
– Geen lekkende vuilniszakken meer naar de container slepen.
– Geen onaangename geuren.
– Geen vuilniswagen op de weg voor uw voedsel afval.
– Vermindert de hoeveelheid van voedselafval op stortplaatsen.
– Vermindert de productie van methaangas.
– Verlaag uw CO2 voetafdruk
– Vermindert de totale arbeidskosten.
– Verlaagt de conventionele “Swill” voedselafval ophaal- en schoonmaak kosten.
– Realtime monitoring van de ingenomen en verteerde voedselhoeveelheid.

PLANT-BASED FLESSEN
Naast onze composteermachines bieden wij ook een alternatief aan voor de vervuilende fossiele plastic fles.
Onze flessen, doppen en labels zijn gemaakt van suikerriet, zonder enige fossiel plastic vervaardigd. Zo ver wij weten zijn wij de enige in heel de wereld die een fles, dop en label heeft die gemaakt is van planten. Deze flessen zijn uitermate geschikt voor water, vruchten en groente sappen en vloeibare melkproducten.
PLA Flessen verlagen de CO2, zijn volledig plant-based, geven geen microplastics, zijn gemaakt van renwable materialen, vergen minder energie bij productie en hebben verschillende interessante end of life opties. In tegenstelling tot fossiel plastic flessen, die honderden jaren op onze aarde blijven, hebben onze flessen wel meerdere veilige/goede end of life oplossingen. Onze flessen kunnen zonder problemen;
– gerecycled worden,
– industrieel gecomposteerd worden,
– composteren in onze BMD+ composteermachine,
– gebruikt worden als dierenvoer toevoeging,
– veilig verbrand worden,
– gebruikt worden als grondstof voor 3D printers,

Plant-based PLA flessen passen ideaal in een closed loop locatie, zoals een hotel, restaurant, catering, evenement, beursgebouw of overheidsinstelling. Omdat bij deze locaties makkelijk de collectie kan worden geregeld, van 80-90% van de gebruikte PLA flessen. Deze ingezamelde flessen kunnen we dan bijvoorbeeld geshredderd worden op locatie en met een speciale 3D printer in iets bruikbaars/leuks printen worden. Of wij regelen een van de andere end of life oplossingen voor u.

Eindelijk is er een alternatief voor de vervuilende fossiele plastic fles. Een PLA fles geeft naast een beter milieu ook een mooie marketing mogelijkheid om aan uw klanten te laten zien dat uw bedrijf/organisatie het milieu belangrijk vindt. En als we samen met u de meest geschikte end of life kiezen is er nog veel meer mogelijk. Uw “afvalstroom” wordt met onze flessen in een keer een; Donatie van gratis 3D print materiaal aan scholen, lokale gemeenschappen, buurthuizen. Waardoor uw bedrijf een in klap duizenden mensen educatie geeft.
Zo maakt een PLA fles het verschil.

Products

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top