Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
16 Resultaten
food non food
21 november, Masterclasses Chefs

Aan de slag met Noordzeevis – Michaël Vrijmoed

Michaël Vrijmoed – Restaurant Vrijmoed (Michelin**, Gault&Millau 16,5/20) Michaël Vrijmoed deed ervaring op aan de zijde van Peter Goossens in Hof van Cleve. Sinds 2013 staat hij achter de stoof van zijn eigen restaurant: Vrijmoed. Samen met zijn team heeft Michaël inmiddels 2 Michelinsterren en een score van 16,5/20 in Gault&Millau bij elkaar gekookt. Tijdens

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

De wondere wereld van pijlinktvis en zeekat – Edwin Van Goethem

Edwin Van Goethem – ’t Korennaer (Michelin*, Gault&Millau 15,5/20) Edwin behaalde enkele jaren geleden een eerste Michelinster. Primordiaal in Edwins keuken blijft de onverbiddelijke keuze voor eersteklas basisproducten. Niet te vergeten alles wat uit zijn eigen dorp komt. Of het nu gaat om bier, asperges, verse groenten, geitenmelk of rode vruchten. Ook voor dagverse vis

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Fourchette, taste the experience – Michael Vrijmoed

Fourchette werd geboren uit het beste van twee werelden: de geraffineerde, verfijnde smaak van topchefs en de kennis en de passie van 6 generaties meesterbrouwers. Fourchette is levend bier waarbij men edele hopsoorten en unieke gistvariëteiten gebruikt. Tijdens een heerlijke food pairing experience presenteert meesterbrouwer Jef Versele in samenwerking met sterrenchefs Michaël Vrijmoed en Benjamin

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Gastronomisch koken met groenten – Nicolas Decloedt

Nicolas Decloedt – Humus x Hortense (Gault&Millau 14,5/20) Het gaat hard voor Nicolas Decloedt. De Groentechef van het jaar kan nu ook zeggen dat het beste veganistisch restaurant ter wereld van hem is. Want dat is wat zijn Humus x Hortense is volgens de jury van We’re Smart. De drijfveer van de eigenzinnige chef? Die

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Eros Tomassetti

Eros Tomassetti – Diverso (Gault&Millau 14/20) Gault&Millau en partner Stoffels Tomaten kondigen trots een inspirerende Masterclass met chef Eros Tomasetti van restaurant Diverso aan. Tijdens deze Masterclass zal de chef een Italiaans geïnspireerd gerecht presenteren met Belgische tomaten. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen op het einde proeven van de

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Glenn Verhasselt

Glenn Verhasselt – Sir Kwinten (Gault&Millau 15,5/20) Gault&Millau & partners Davigel, Corman & Deus Brut des Flandres presenteren een inspirerende masterclass met Gault&Millau chef Glenn Verhasselt van restaurant Sir Kwinten. Tijdens deze masterclass, zal de chef een gerecht bereiden van coquilles met beurre noisette, gepaired met Deus Brut des Flandres beer. De aanwezigen krijgen de

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau POP Masterclass met Jesse den Dulk

De Gault&Millau POP-selectie bestaat uit trendy & toegankelijke restaurants, bars en bistro’s waar beleving en concept centraal staan. Vaak draait het rond één ingrediënt of één bereiding. Denk aan: smaakvolle burgers, de beste pasta of de ultieme culinaire frietjes – maar steeds met het Gault&Millau kwaliteitsmerk. Tijdens deze Masterclass zal chef Jesse Den Dulk van

Lees meer »
food non food
21 november, Masterclasses Chefs

Herbas, taste of nature – Bert Castermans

David Van Steenkiste van Herbas, kweekt en levert vanuit de “Hertog Jan-tuin” kruiden en eetbare bloemen. David brengt samen met chef Bert van restaurant Atelier Noun uit Bertem verschillende eetbare bloemen en kruiden uit de wilde natuur. Men kan proeven en beleven van onbekende soorten kruiden en bloemen… Herbas is taste of nature en dit

Lees meer »
food non food
20 november, Masterclasses Chefs

Koffie en chocolade, overheerlijk in keuken en zaal – Peter Hernou & Patrick Aubrion

Koffie en chocolade fascineren, verblijden en verwennen de innerlijke mens. Ontdek de nieuwste trends, smaken en ingrediënten. Infuus, extractie, marinade, coating, texturen, hoe deze technieken te gebruiken in gerechten en dranken. Beide werelden smelten samen en vormen geen geheim meer. Degusteer ondermeer Ruby RB1, de overheerlijke van nature roze, fruitige en licht zurige chocolade van

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Marcelo Ballardin

Marcelo Ballardin – restaurant Oak (Michelin*, Gault&Millau 16/20)

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Noordzeegarnaal, my signature dish – Willem Hiele

Willem Hiele (Gault&Millau 15/20) Willem Hiele is chef van het gelijknamige restaurant in Koksijde. Sinds enkele jaren is Willem opgeklommen naar een vaste waarde in de Belgische gastronomie. Zijn eigentijdse keuken, waarin hij heel wat verschillende technieken toepast is wat Willem typeert. De Noordzee is voor hem het mooiste wat er is met heel wat

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Oedslach – Dierendonck

Soms moeten we naar vroeger kijken om te innoveren… Hendrik Dierendonck presenteert je ‘Oedslach’, een selectie zonder compromis.

Lees meer »
food non food
17 november, Masterclasses Chefs

Rode poon in de spotlight & duurzame vangst in de Noordzee – Stijn De Vreese

Stijn De Vreese – Restaurant Benoit De Witte (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Stijn De Vreese is viskok van het jaar 2018 en is de rechterhand van chef Benoit De Witte in het gelijknamige restaurant. Daarnaast ontwikkelt Stijn ook het concept en gerechten voor Welkin&Meraki. Tijdens deze masterclass zal hij een korte inhoudelijke bespreking houden over rode

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Transformers against food waste – Jo Lemmens & Maarten Bouckaert

Jo Lemmens – Restaurant U (Gault&Millau 13/20) & Maarten Bouckaert – Castor (Michelin*, Gault&Millau 16/20) Jo Lemmens is chef van Restaurant U in Genk. In zijn keuken is Jo enorm bezig met het lokale en duurzame aspect. Zo kookt hij enkel met vis uit de Noordzee, groenten van bij de groenteboer op de hoek, …

Lees meer »
food non food
18 november, Masterclasses Chefs

Zero food waste: goed voor de planeet én jouw portefeuille – Dennis Broeckx

Dennis Broeckx – L’épicerie du Cirque (Gault&Millau 14,5/20) Groenteafval? Dat kent Jong Keukengeweld-chef Dennis Broeckx niet. In zijn restaurant L’épicerie du Cirque “Under The Palmtrees” verwerkt hij zijn groenten van wortel tot loof. Hij gebruikt pulp van vruchten voor sauzen. Schillen en klokhuizen verwerkt hij dan weer in cocktails. Het loof van de bloemkool? Die

Lees meer »
Scroll naar top

Werk mee aan het grote duurzaamheidsonderzoek horeca & catering.

Georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool & Foodservice Community.
De resultaten worden tijdens Horeca Expo gepresenteerd.