Een uitgebreid randprogramma

 

Horeca Expo presenteert gedurende deze topvijfdaagse een uitgebreid programma van wedstrijden, seminaries en events. Geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of een specifieke datum, maak dan hieronder de gewenste filter om de details te bekijken.

coffee and tea academy

De Coffee & Tea Academy in Hal 2 informeert en inspireert met themagebonden workshops en uiteenzettingen door heel wat koffie- en thee-experten.

seminaries en events

Tijdens deze top vijfdaagse van de horecasector, is er een uitgebreid aanbod aan specifieke seminaries en events verspreid over de beurs.

competition & demonstration kitchen

Horeca Expo is al jaren het platform voor een aantal belangrijke culinaire wedstrijden en demo’s. De Competition & Demonstration Kitchen bevindt zich aan de ingang van hal 8 en is de volledige periode voor alle publiek toegankelijk.

masterclasses chef +
WINE & SPIRITS

Chef’s Place | Wine & Spirits is dé ontmoetingsplaats voor topchefs en sommeliers. Dit exclusieve gedeelte is enkel toegankelijk op uitnodiging door de organisatie.
Het is ook de gelegenheid om een Masterclass door topchefs voor topchefs te volgen. Of een Masterclass Wine & Spirits i.s.m. WineWise.

Rangschikken  
16 Resultaten
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Beste Grootkeukenkok van België 2019-2020

Deze tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) en richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken. Als opdracht moeten ze een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende opgelegde voorwaarden: Voorgerecht op basis van wijting Warm hoofdgerecht met

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Bodega Otazu: dichter bij Bordeaux dan Madrid – Vanassche

Bodega Otazu (Vinos de Pago) is het meest noordelijk gelegen wijndomein van Spanje dat rode wijn produceert. Frisheid gegarandeerd. Spreker: Lise Boursier Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Chocolade dranken inspiratie by Callebaut & Mona Lisa

Jo De Bruyne, barista en eigenaar van Philimonius te Aalst, liet zijn creativiteit de vrije loop en creëerde 3 warme en één koude chocoladedrank met Belgian Finest Chocolate, Callebaut. Voor de decoratie koos hij voor Callebaut’s decoratiezusje, Mona Lisa decorations. Ontdek met deze eenvoudige maar originele recepten hoe jij jouw warme drankenkaart een flinke upgrade

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Dag van de Vriendschap

De horeca is de mooiste sector van het land. Niet meer, niet minder. Horeca is namelijk de sector van het gastvrij ondernemen. Het is ons doel om het mensen naar hun zin te maken. Of je nu een hotel, een restaurant, een frituur of een café uitbaat, het gaat er steeds om om mensen met

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Gault&Millau Masterclass met Eros Tomassetti

Eros Tomassetti – Diverso (Gault&Millau 14/20) Gault&Millau en partner Stoffels Tomaten kondigen trots een inspirerende Masterclass met chef Eros Tomasetti van restaurant Diverso aan. Tijdens deze Masterclass zal de chef een Italiaans geïnspireerd gerecht presenteren met Belgische tomaten. De aanwezigen krijgen de mogelijkheid om vragen te stellen en kunnen op het einde proeven van de

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

In Luxemburg groeit het goud aan de bomen – Ramborn Cider

Gabe Cook, authoriteit in de ciderwereld brengt het verhaal van unieke ciders op basis van authentieke Luxemburgse appel en peren variëteiten. Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
19 november, Competition & Demonstration Kitchen

Kazen van bij ons, een must op jouw menukaart – VLAM

Kazen van bij ons zijn heerlijke, lokale producten die niet mogen ontbreken op je menukaart. Ze winnen namelijk steeds meer aan belang bij je klant én je kan er culinair heel wat kanten mee uit. VLAM daagde daarom Jan Audenaert van sterrenrestaurant D’Oude Pastorie uit om ermee aan de slag te gaan. En het resultaat

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is klimaatneutrale koffie?

Het klimaat is letterlijk een hot topic dezer dagen. Ook binnen de koffiewereld is men bezorgd over het klimaat want de koffieplant is zeer gevoelig aan klimaatveranderingen. Klimaatneutrale koffie is een stapje in de goede richting, maar wat is net klimaat neutrale koffie? Kom het te weten in deze talk verzorgd door Frederik Noben van

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Marcelo Ballardin

Marcelo Ballardin – restaurant Oak (Michelin*, Gault&Millau 16/20)

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Chefs

Noordzeegarnaal, my signature dish – Willem Hiele

Willem Hiele (Gault&Millau 15/20) Willem Hiele is chef van het gelijknamige restaurant in Koksijde. Sinds enkele jaren is Willem opgeklommen naar een vaste waarde in de Belgische gastronomie. Zijn eigentijdse keuken, waarin hij heel wat verschillende technieken toepast is wat Willem typeert. De Noordzee is voor hem het mooiste wat er is met heel wat

Lees meer »
food non food
19 november, Seminars and Events

Startersopleiding (sessie op dinsdag) – Horeca Vlaanderen

Starten in de horeca: laat uw droom niet eindigen in een nachtmerrie Droomt u ervan om op korte of lange termijn een eigen horecazaak te starten? Of hebt u de stap reeds gezet, maar zit u nog met een aantal vragen? Dan Horeca Vlaanderen u helpen! Deze opleiding is niet louter gericht op theorie, maar

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Strijd mee tegen voedselverspilling

In de volledige productie- en consumptieketen raakt eten verloren en verspild. Dat is niet alleen jammer voor het eindproduct maar ook voor de nodige grondstoffen. Al het water, de nodige landbouwgrond, arbeid en het vervoer dat nodig is om dat eten te produceren brengt ook schadelijke gevolgen met zich mee. Zo is verspilling verantwoordelijk voor

Lees meer »
food non food
19 november, Masterclasses Wine & Spirits

Terroir and soils in Hermitage – Cinoco

Degustatie onder leiding van de wijnmaakster van Delas Frère, waarbij meerdere wijnen van de Hermitage appellatie op de proeftafel komen. Ontdek de verschillen in terroir van deze mythische heuvel. Spreker: Claire Darnaud Wenst u deel te nemen aan deze Masterclass, schrijf u dan in via https://www.winewise.be/nl/keep-up-nl

Lees meer »
food non food
19 november, Coffee and Tea Academy

Thee of wijn bij gerechten?

Kenners zijn het er over eens dat thee – net als wijn – een perfecte begeleider is van verfijnde gerechten. Er zijn trouwens veel overeenkomsten tussen wijn en thee, al zijn er ook opmerkelijke verschillen. Theesommelier Véronique Sanctobin overloopt een aantal principes die de geïnteresseerde wijndrinker tot nieuwe inzichten kan brengen. Véronique Sanctobin is medeoprichter

Lees meer »
Scroll naar top

Werk mee aan het grote duurzaamheidsonderzoek horeca & catering.

Georganiseerd door Artesis Plantijn Hogeschool & Foodservice Community.
De resultaten worden tijdens Horeca Expo gepresenteerd.